19de Jaargangfinale

Terwijl in het Hofbad de laatste training van het seizoen 2016-2017 van start ging waren er 13 minioren van The Hague Swimming onderweg naar de 19de Jaargangfinale welke in Dordrecht zou plaatsvinden.

Onder het toeziend oog van Lars Wouters, Harm Rozenga en Robin van Aggele begonnen River, Gabriel, Bjorn, Avery, Megan, Joris, Connor, Julian, Thijs, Tyler, Isabel en Charlotte met inzwemmen, af en toe in het donker want de verlichting viel soms even uit.

Na de opkomst van de jury waarbij vooral Jaco Jonkman en Matthew Verkaik hard toegejuichd werden mochten River, Gabriel en Bjorn van start op de 200 wissel. Daarna was het de beurt aan Avery en Megan op de 400 vrij en Joris en Connor op de 200 wissel. De coaches hadden even twee programma’s rust waarna Julian, River, Avery, Megan en Thijs van start gingen op de 100 school. Tyler, Gabriel en Bjorn kwamen weer in actie ditmaal op de 200 vrij. Avery mocht starten op de 100 vlinder en Joris en Connor gingen van start op de 50 vlinder. Bjorn kwam daarna in actie op de 100 rug en Isabel sloot de ochtendsessie af met de 200 wisselslag.

Voor aantal zwemmers kwam hiermee seizoen 2016-2017 tot een einde terwijl de overige zwemmers even een frisse neus gingen halen buiten het zwembad of in de kantine om zo weer fris te starten aan het middagprogramma waar ook Kay zou gaan starten.

Het middagprogramma begon met de 200 wissel waarop Avery en Megan aan de start verschenen. Gevolgd door Tyler, Bjorn en Gabriel op de 400 vrij, alledrie werden ze eerste van hun serie en Gabriel eindigde in het eindklassement op een 2de plaats. Joris en Connor gingen van start op de 100 meter rugslag gevolgd door Charlotte en Isabel op de 100 vrije slag. Megan ging daarna aan de slag op de 100 rugslag en dit was tevens haar laatste race bij de minioren want volgend seizoen zal ze starten bij de junioren.

Gabriel sloot zijn miniorentijd af met een schitterende 1st plek op de 100 vlinder. Kay kwam daarna in actie op de 50 vlinder. Joris en Connor zwommen hun laatste 100 vrij van dit seizoen en daarmee sloten ze voor The Hague Swimming het seizoen af.

Elk jaar is er tijdens de Jaargangfinale een speciale estafette namelijk die van de coach en zwemmers. Zoals vorig jaar verscheen Harm aan de start, ditmaal samen met Bjorn, Connor en Gabriel, ze zwommen samen een geweldige race. Het seizoen zit er nu echt op en voor River, Gabriel, Bjorn, Avery, Megan, Julian en Tyler was dit hun allerlaatste jaargang finale en wedstrijd als minioren, zij zullen volgend jaar bij de junioren van start gaan. Iedereen heeft goed zijn best gedaan en ook op het hoogste niveau een hele mooie techniek laten zien!

Check Also

71142177_2616942051701173_4249683991214424064_o

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap! Het was weer een mooie opening van het nieuwe …

FrenchSpainGermanEnglish