Home / Persberichten / 1E HAAGS GOUD CUP DAVEREND SUCCES

1E HAAGS GOUD CUP DAVEREND SUCCES

1E HAAGS GOUD CUP DAVEREND SUCCES

Nieuw Racing Club zwemevenement in Hofbad volgend jaar op herhaling

Den Haag, 22 december 2013 – In een paars/goud versierd Hofbad klonk zaterdag vette house uit de speakers. Zwemmers in het water werden tijdens de races in het donker gevolgd door discolichten en aangemoedigd door het talrijk opgekomen publiek. De finales van de 1e Haags Goud Cup boden hen een combinatie van spektakel en topsport. “De opzet van de Haags Goud Cup slaat aan bij zwemmers en publiek”, legt organisator Robert Yallop van Racing Club enthousiast uit. “Iedere finalerace over 50 meter en met een steeds wisselende slag kent een afvaller. Totdat er twee zwemmers overblijven die uitvechten wie de gouden Cup wint. Deze vorm van racen vraagt conditie, snelheid, tactiek en strategie. En dat tot de laatste meters”. De Haags Goud Cups werden uitgereikt door oud Olympisch kampioen Hinkelien Schreuder. Racing Club zwemmers Lieke Verouden (dames senioren) en Jonne Schaafsma (jongens junioren 3/4) wisten de gouden wisselcup te bemachtigen.

Niet laatste worden 
De Haags Goud Cup werd zaterdag voor de eerste keer, als afsluiting van een succesvol Racing Club jaar, in het Hofbad gezwommen. In totaal bijna 200 zwemmers, minioren, junioren en senioren uit heel Nederland wilden deze verrassende nieuwe manier van wedstrijdzwemmen niet missen. “Het concept doet denken aan het baanwielrennen bij een Zesdaagse”, zegt Yallop. “Via de series kunnen acht zwemmers de finale bereiken. En in de finale komt het neer op een slimme strategie. De slag die moet worden gezwommen wisselt ‘ad random’. En omdat steeds de laatste zwemmer afvalt moet je energie sparen en zorgen dat je net geen laatste wordt. Pas in de zevende en allerlaatste race moet je echt vlammen om goud te pakken.”

Trots
Voorzitter Thomas Bos is trots op wat Racing Club met een team van vrijwilligers in korte tijd in het Hofbad in elkaar wist te zetten. “Een bijzonder evenement dat hopelijk een traditie wordt. We hebben nu zelfs zwemmers uit Drachten in het water liggen. Ondanks de lange reistijd zijn ze hartstikke enthousiast over dit concept. En kijk ook naar de positieve reacties van het publiek. Een prachtige afsluiting van een geweldig zwemjaar 2013 waarin Racing Club zich heeft geprofessionaliseerd. We zijn gegroeid naar 200 leden en gepromoveerd naar de B-klasse in de competitie. Samen met diverse Nationale records en kampioenen zijn we nu een vereniging die ertoe doet Nederland. Dit evenement is een bekroning van het jaar, dat zeker een 2e editie zal krijgen in 2014.”

Opzet Haags Goud Cup in video:
http://www.youtube.com/watch?v=_yvrNTw4m48

Winnaars
De Haags Goud Cups werden uitgereikt door Hinkelien Schreuder die in 2008 goud wist te veroveren tijdens de Olympische Spelen in Beijing. Racing Club zwemmers Lieke Verouden en Jonne Schaafsma wonnen in hun categorieën de eerste editie van de Haags Goud Cup. De winnaars in de verschillende categorieën: Minioren jongens: Bryan Achterdenbosch (MNC Dordrecht), Junioren 1/2 jongens: Calvin Lu (De Dolfijn), Junioren 3/4 jongens: Jonne Schaafsma (Racing Club), Junioren meisjes: Kristy Nagtzaam (OZ&PC De Waranda), Dames senioren: Lieke Verouden (Racing Club), Heren senioren: Erik Nijholt (DZ&PC Drachten.

Over Racing Club
Racing Club is een Haagse wedstrijdzwemvereniging (2009), opgezet met het doel zwemmers een inspirerende omgeving te bieden om hun talent optimaal te ontwikkelen. Racing Club wil het topzwemmen in Den Haag professionaliseren en Den Haag als topsportstad op de kaart zetten. Racing Club ontving in 2012 het keurmerk Haags Goud en  traint in het Haagse Hofbad in Ypenburg. Zwemmen is de passie van alle betrokkenen bij Racing Club, kwaliteit de standaard, excellentie de uitdaging. Dream. Believe. Achieve. www.racingclub.nl / @racingclubnl

Voor nadere informatie (niet voor publicatie)
Bijgesloten foto’s van de Haags Goud Cup zijn met bronvermelding Bert Tielemans / Lieke Verouden vrij te gebruiken door redacties.

Bert Tielemans, perswoordvoerder
06 – 573 433 31 / bert@racingclub.nl / @berttielemansjr

 Haags Goud cup Lieke Verouden en Jonne Schaafsma Jonne Schaafsma, winnaar 1e haags goud cup

Check Also

swim-den-haag-unicef

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’ Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim …

FrenchSpainGermanEnglish