Home / Persberichten / 3 keer goud voor Lieke Verouden in Antwerpen

3 keer goud voor Lieke Verouden in Antwerpen

3 keer goud voor Lieke Verouden in Antwerpen

Racing Club ook over de grens op dreef

Den Haag, 29 april 2013 – Lieke Verouden heeft van zich doen spreken tijdens de 22e editie van de International Youth Swimming Cup in Antwerpen. De zwemster van Racing Club uit Den Haag behaalde drie gouden medailles op de 100 meter, 200 meter en 400 meter vrije slag.

Vooral de 57,78 in de series sprak tot de verbeelding. In een veld van internationale en aankomende zwemtoppers presteerde ook Jonne Schaafsma uitstekend. In het Antwerpse Wezenbergbad tikte de Racing Club zwemmer in de categorie 15/16 jarigen op de 50 meter schoolslag als 3e aan in 32,75. Adam Juhasz behaalde eveneens een bronzen medaille op de 400 meter vrije slag in 4.35.70 (categorie 13/14 jarigen). In totaal zwommen 30 zwemmers en zwemsters van Racing Club hun races in Antwerpen.

Voor Robert Yallop, Programmanager Junioren bij Racing Club was de wedstrijd in Antwerpen belangrijk als tussenevaluatie richting de Nationale Kampioenschappen in juni. “We liggen op schema, misschien liggen we zelfs een tikje voor op ons schema. De hele ploeg van 30 zwemmers was opvallend goed in Antwerpen. Een internationale wedstrijd inspireert. Het ging deze keer niet alleen om de medailles, veel belangrijker waren de limieten voor de Nationale Kampioenschappen. Racing Club heeft nu 18 limieten binnen en dat is gewoon hartstikke goed. We verwachten tijdens het Nationale Junioren Kampioenschappen hoge ogen te gooien. Bovendien lijkt onze topzwemster bij de senioren, Lieke Verouden, op de weg terug naar haar beste tijden uit 2011. Mooie vooruitzichten voor de rest van het seizoen.”

Over Racing Club
Racing Club is een Haagse wedstrijdzwemvereniging (2009), opgezet met het doel zwemmers een inspirerende omgeving te bieden om hun talent optimaal te ontwikkelen. Racing Club wil het topzwemmen in Den Haag professionaliseren en Den Haag als topsportstad op de kaart zetten. Racing Club ontving in 2012 het keurmerk Haags Goud en  traint in het Haagse Hofbad in Ypenburg. Zwemmen is de passie van alle betrokkenen bij Racing Club, kwaliteit de standaard, excellentie de uitdaging. Dream. Believe. Achieve.

Voor nadere informatie (niet voor publicatie)
Voor nadere informatie en interviews kunnen redacties contact opnemen met:

Bert Tielemans, perswoordvoerder
06 – 573 433 31 / bert@racingclub.nl / @berttielemansjr

Check Also

swim-den-haag-unicef

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’ Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim …

FrenchSpainGermanEnglish