Home / Persberichten / 3x brons voor The Hague Swimming bij ONK korte baan

3x brons voor The Hague Swimming bij ONK korte baan

Hoofddorp/ Den Haag, 6 november 2016 – Tijdens de Open Nationale Kampioenschappen korte baan (ONK) in Hoofddorp is The Hague Swimming goed voor de dag gekomen. Bronzen plekken werden behaald door Elinore de Jong op de 50 meter vlinderslag. De estafette dames (Lotte Hosper, Uma Kraus, Elinore de Jong en Sterre Keller) op de 4 x 100 meter wisselslag. Ook de paralympisch zwemmer Querijn Hensen (IPC S10 Klasse) won een bronzen medaille op de 100 meter rugslag.

Theo Beglinger, Programmamanager The Hague Swimming: “Er is dit toernooi goed gezwommen, bijna iedere zwemmer behaalde een persoonlijk record. Pieken op het juiste moment dus. Tijdens de Open Nationale Kampioenschappen zag je ook een echte ploeg ontstaan met zwemmers uit Utrecht en Den Haag. De sfeer in het team was erg goed.”

Robin van Aggele, technisch directeur Utrecht Swimming noemde het ONK zenuwslopend. “De tijden lagen dicht bij elkaar waardoor er binnen een halve seconde werd gestreden om plek 2 tot 6. Helaas grepen wij met veel 4e plaatsen vaak net mis ondanks de goede prestaties. Jammer, maar met perspectief voor de volgende wedstrijden.”

Bij de Nederlandse Kampioenschappen worden de voorrondes gezwommen en aan het eind van de middag de finales. De beste 8 zwemmers plaatsen zich voor de A-finale en strijden om de medailles. De Haagse club die sinds dit seizoen een dependance heeft in Utrecht onder de naam Utrecht Swimming verscheen met een gezamenlijke ploeg met 16 zwemmers aan de start. Er werden in totaal 28 finale plaatsen behaald.

Resultaten bronzen medailles:

Elinore de Jong – 26.57 – 50 meter vlinderslag

Querijn Hensen – 1.05.18 – 100 meter rugslag (763 punten, IPC S10 klasse)

Lotte Hosper 1.07.17, Uma Kraus 1.11.88, Elinore de Jong 59.96, Sterre Keller 58.37: eindtijd: 4.17.38 – 4 x 100 meter wisselslag

Over Racing Club / DES / The Hague Swimming

Racing Club is een Haagse wedstrijdzwemvereniging (2009). Opgezet met het doel zwemmers een inspirerende omgeving te bieden om hun talent optimaal te ontwikkelen. In 2015 is Racing Club een startgemeenschap aangegaan met zwemvereniging DES onder de naam The Hague Swimming. The Hague Swimming wil het topzwemmen in Den Haag professionaliseren en Den Haag als topsportstad op de kaart zetten. The Hague Swimming traint voornamelijk in het Haagse Hofbad in Ypenburg. Zwemmen is de passie van alle betrokkenen bij The Hague Swimming, kwaliteit de standaard en excellentie de uitdaging. Dream. Believe. Achieve. Sinds dit seizoen zwemt ook Utrecht Swimming in een gezamenlijke ploeg onder de vlag van The Hague Swimming.
www.racingclub.nl / @racingclubnl

Voor nadere informatie (niet voor publicatie)

Bijgesloten foto is rechtenvrij te gebruiken door redacties.

Bronzen estafetteploeg op de 100 wisselslag vlnr: Lotte Hosper, Uma Kraus, Elinore de Jong, Sterre Keller.

Bert Tielemans, perswoordvoerder
06 – 573 433 31 /   btielemans@ziggo.nl/ @berttielemansjr

NK korte baan 2016 4x 100m wisselslag

Check Also

swim-den-haag-unicef

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’ Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim …

FrenchSpainGermanEnglish