Home / Nieuwsbericht Racing Club Den Haag / Wethouder Baldewsingh jaagt op stemmers, voor sportgala

Wethouder Baldewsingh jaagt op stemmers, voor sportgala

Den Haag Sportgala – Een politicus is altijd op zoek naar kiezers. Maar dinsdagmiddag ging de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) niet op zoek naar mensen die op een partij willen stemmen, maar op een sporter. Want op 23 januari volgend jaar is het Haags Sportgala.

Dan worden de Haagse sportman, -vrouw, -ploeg, -talent en -coach van het jaar gehuldigd. En dus ging hij op pad, want de beste sportlieden van Den Haag moeten natuurlijk wel eerst worden gekozen.

Samen met voormalig beachvolleybalster Marloes Wesselink, één van de presentatoren van het gala, doorkruiste de wethouder het Atrium van het stadhuis. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om hun stem uit te brengen. Vorig jaar deden 10.000 mensen mee, dit jaar moeten dat er 40.000 worden.

Belangrijk

‘Er is een vakjury die een stem uitbrengt. We vinden het belangrijk dat ook de mensen in de stad meestemmen’, aldus de wethouder. ‘Het is goed om het gala meer leven in te blazen en de sporters te eren’, aldus Wesselink. Volgens Baldewsingh is een gala niet alleen goed voor het imago van de stad, maar stimuleert het sporters aan de basis ook om aan de slag te gaan.

Racing Club

Eva Geilenkirchen van zwemvereniging Racing Club is genomineerd als Haags Sporttalent. Eva is het eerste talent dat is genomineerd voor de jonge vereniging dat is opgericht in 2009. Racing Club traint onder ander in het Hofbad in Den Haag. De zwemclub zwemt dit seizoen voor het eerst in de hoogste competitie. De club begon in de laagste competitie en promoveerde in record tempo naar de hoogste klasse. Daarnaast heeft de zwemclub een tweede team dat in de B-klasse meedoet om het kampioenschap. Daarmee heeft de zwemclub het sterkste tweede team van Nederland en het geeft ook aan hoe breed de zwemclub is.

Via: OmroepWest

Check Also

71142177_2616942051701173_4249683991214424064_o

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap! Het was weer een mooie opening van het nieuwe …

FrenchSpainGermanEnglish