Home / Nieuwsbericht Racing Club Den Haag / Blog van de voorzitter

Blog van de voorzitter

Beste Racing Club zwemmers en fans,

Na een tijd lang geen berichten via een blog, wil ik graag weer met enige regelmaat de vorderingen op bestuurlijk vlak met jullie delen. De opening van het Hofbad leek me een mooie herstart. Bovendien hebben we nu zo een mooie site dat deze nog meer aandacht verdiend.

Drie jaar lang hebben we moeten wachten op de eerste duik in het “heilige” water van het Hofbad. Drie jaar lang vele kilometers rijden naar de juiste trainingslocaties. En drie jaar lang improviseren, schipperen en plannen met badwater, trainers, ouders, zwemmers en bestuur. In die drie jaar moesten we ons allen zo flexibel als een elastiek opstellen. Degenen die dat niet konden of wilden moesten helaas afhaken. Die opstelling van de volhouders werpt nu zijn vruchten af. Een bad waar we vrijwel alle trainingen kunnen
doen.

Mogen we nu verwachten dat we nu we in het Hofbad zwemmen alles zo maar in orde is? Nee, dat niet. Klein voorbeeldje: in het donker trainen in de ochtenden en hadden we nu 5 of 6 banen? Ook is door de opening van het Hofbad de Haagse zwemwereld op dit moment zo erg in beweging dat het wel even duurt voor alle stof gedaald is. Met andere woorden, ook dit seizoen zullen er nog wijzigingen komen. In trainingstijden, volgorde, landtraining enz.

We merken dat door de opening van het Hofbad in combinatie met ons unieke product, de aantrekkingskracht van en toeloop naar Racing Club alleen maar is vergroot. Gelukkig zijn er nog mogelijkheden om hier op in te spelen, zeker omdat we inmiddels aardig de weg weten te vinden in het stoffige landschap. Als bestuur zijn we momenteel heel druk met het definitief vormgeven van dit geheel. Met name de zwemacademie ontwikkelt zich razendsnel. We hebben nu al ca 70 leden in de zwemacademie. Een verdubbeling ten opzichte van het einde van vorig seizoen. Een groot succes dus.

Ook hebben we een expert op het gebied van persberichten en -contacten in huis weten te halen. Het eerste artikel dat Bert Tielemans schreef stond gelijk in het AD. Dus een nog groter publiek gaat via de pers meegenieten  van onze successen en ontwikkelingen.

Voor de komende tijd staan een aantal mooie zaken te gebeuren. Het ONK met een mooi aantal deelnemers, de eerste kringwedstrijd op 28 oktober in het Hofbad, onze eigen competitiewedstrijd (11 november), onze eerste limietwedstrijd in het Hofbad (16 december), uitbreiding van ons trainerscorps en de ALV in november. De voorbereidingen zijn in volle gang.

We gaan ervoor!

Thomas Bos
voorzitter Racing Club

Check Also

71142177_2616942051701173_4249683991214424064_o

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap! Het was weer een mooie opening van het nieuwe …

FrenchSpainGermanEnglish