Home / Nieuwsbericht Racing Club Den Haag / Blog van de voorzitter: 2012

Blog van de voorzitter: 2012

Racing Club Weblog Voorzitter, december 2012

Vanmorgen tijdens de beste Oliebollenspelen ooit, werd mij gevraagd hoe 2012 voor Racing Club is verlopen. Tsja, daar had ik niet eens zo bij stil gestaan. Als bestuurder ben je met nu en de toekomst bezig. Maar dan terugkijkend kan ik niet anders concluderen dat we enorme stappen hebben gemaakt. Er was een 2012 van vóór en van ná de opening van het Hofbad. Helaas was die van ervoor veel langer, maar die van erna was toch echt waar we met zijn allen op hebben gewacht.

hofbad_landscape

De belangrijkste stappen: van ca. 60 naar ca. 120 zwemmers. Wow, een verdubbeling dus. Grotendeels zijn dit zwemmers die starten in de Zwemacademie. En dit doet mij dan weer heel  goed, want dit betekent dat we ook in de komende jaren gebeiteld zitten met de jeugd. En die jeugd heeft uiteraard de (minioren club meet) toekomst. En de huidige sterke groep minioren groeit door enz. Kortom, Racing Club blijft doorbouwen door een ijzersterk fundament te leggen met de Zwemacademie. En dit is waarom we zijn begonnen, een echt goede opleiding van zwemmers.

Nog een stap, of liever gezegd, een stap naar (technisch directeur) en richting professionele trainers. Van nul euro de eerste twee jaar, naar een beetje het derde jaar, nu alweer wat meer. Dat doet geen vereniging ons na. Het met een goed positief resultaat afsluiten van het boekjaar vind ik toch ook wel een mooie stap. Iets waar we al jaren aan hebben gewerkt. En kijk eens naar de website, alleen daarmee onderscheiden we ons al. Als ik zie hoe een kleine groep enthousiastelingen (of moet ik zeggen bezetenen?) zich vast heeft gebeten in onze eerste eigen limietwedstrijd in het Hofbad dan zijn we ook in staat mooie wedstrijden te organiseren.

Waar ik zelf erg trots op ben is het binnen drie jaar behalen van het keurmerk Haags Goud. Dit gaat ons echt helpen een flink deel van onze ambities te realiseren. Maar verreweg het grootste deel van die ambities gaan we zelf realiseren.

Door de tomeloze inzet van trainers en vrijwilligers bouwen we verder op de fundamenten van 2012. En dan doe ik toch weer iets waar ik beter in ben: naar de toekomst kijken, dromen, bouwen. Juist ja: dream, believe, achieve!

Thomas Bos
Voorzitter Racing Club

Check Also

71142177_2616942051701173_4249683991214424064_o

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap! Het was weer een mooie opening van het nieuwe …

FrenchSpainGermanEnglish