Home / Nieuwsbericht Racing Club Den Haag / Blog van de voorzitter

Blog van de voorzitter

Blog Racing Club juni 2013

Waarom? Hoe? Wat?

Racing Club is gegroeid, heel snel gegroeid. Bijna 200 wedstrijdzwemmers in nog geen 4 jaar, de grootste zwemvereniging in Den Haag. In 2012 waren we goed voor 15% van de ledengroei van de zwembond. We hebben dit jaar de grootste afvaardiging naar het NJK langebaan. We hebben zo’n 20 ontzettend goede en onafhankelijke trainers en coaches. And counting…… We hebben een trainer die een goedbetaalde positie in het buitenland opgeeft en naar ons terugkomt. We hebben tientallen vrijwilligers die zich inzetten. We hebben mensen die zich met hart en ziel inzetten voor onze zwemvereniging. We betalen een hele stevig contributie!

En waarom? Omdat zwemmen zo een mooie sport is? Of om lekker te sporten in het mooie Hofbad? Of omdat we lid willen zijn van een leuke vereniging? Hoewel dit wel dingen zijn die kloppen, geven ze niet het antwoord op het waarom?

Er zijn toch zoveel gezellige zwemverenigingen, ook in het Hofbad. En nog goedkoper ook. En waarom dan toch? Omdat we kwaliteit leveren? Omdat de trainers voor geen of een kleine vergoeding enthousiast training geven? Omdat de schema’s zo goed zijn?

Natuurlijk, ook dit is allemaal waar. Maar nog steeds is dit geen antwoord op het waarom?

De echte reden is omdat Racing Club is ontstaan uit een droom. Een droom van een perfecte opleiding voor zwemmers, een droom waar talent echt alle ruimte krijgt zich te ontwikkelen. Een droom waar iedereen het beste uit zichzelf kan halen.

En vanuit die droom zijn we gaan geloven. We geloven in een betere opleiding van talent. We geloven dat het anders kan. We geloven dat het anders moet.

En we zijn gaan weten. We weten dat we alleen dan kunnen bereiken wat we dromen. We weten dat we niet zomaar gebaande paden moeten volgen. Niet door te doen wat iedereen al doet. Maar door onze eigen droom te realiseren, op onze eigen manier.

Daarom dus, we doen er aan mee omdat we allemaal dezelfde droom hebben. Omdat we allemaal in de droom geloven. Omdat we allemaal die droom, dat doel willen bereiken.

Thomas Bos
Voorzitter Racing Club

DREAM – BELIEVE – ACHIEVE

Check Also

71142177_2616942051701173_4249683991214424064_o

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap! Het was weer een mooie opening van het nieuwe …

FrenchSpainGermanEnglish