Home / Persberichten / Debuut in de hoofdklasse eindigt in een 6e plaats

Debuut in de hoofdklasse eindigt in een 6e plaats

Na 4 competitier rondes plaatste The Hague Swimming zich voor de finaleronde in de competitie. De beste 8 clubs van Nederland mogen deelnemen aan het KNZB slottoernooi waar de zwemclubs tegen elkaar zwemmen. In het debuut jaar van The Hague Swimming zijn wij 6e geworden in het totaal klassement.

Technisch directeur Lars Wouters keek zeer tevreden terug op de wedstrijd: “Dit seizoen zijn wij heel sterk met ons team resultaat en dat was ook te zien in de finaleronde. Ik ben erg trots op al onze zwemmers die dit mogelijk hebben gemaakt. Want in de laatste ronde is er een beperking hoeveel zwemmers je mag laten zwemmen. Dit competitie seizoen hebben heel veel andere zwemmers er voor gezorgd dat wij uberhaupt de finale gehaald hebben.”

Uitslag finaleronde:

In de finale zwom The Hague swimming naar een 5e plaats en werd in het totaal klassement 6e.

Vereniging Punten
PSV Eindhoven 30
ZPC Amersfoort 28
De Dolfijn 26
De Dinkel 24
The Hague Swimming 22
ZPC Hoogeveen 20
WVZ Zoetermeer 18
VZC 16

Over Racing Club / DES / The Hague Swimming

Racing Club is een Haagse wedstrijdzwemvereniging (2009). Opgezet met het doel zwemmers een inspirerende omgeving te bieden om hun talent optimaal te ontwikkelen. In 2015 is Racing Club een startgemeenschap aangegaan met zwemvereniging DES onder de naam The Hague Swimming. The Hague Swimming wil het topzwemmen in Den Haag professionaliseren en Den Haag als topsportstad op de kaart zetten. The Hague Swimming traint voornamelijk in het Haagse Hofbad in Ypenburg. Zwemmen is de passie van alle betrokkenen bij The Hague Swimming, kwaliteit de standaard en excellentie de uitdaging. Dream. Believe. Achieve. Sinds dit seizoen zwemt ook Utrecht Swimming in een gezamenlijke ploeg onder de vlag van The Hague Swimming.
www.racingclub.nl / @racingclubnl

Voor nadere informatie (niet voor publicatie)

Bijgesloten foto’s zijn rechtenvrij te gebruiken door redacties met naamsvermelding van Eef Hollander.

Hoofdklasse 2017 team

Hoofdklasse 2017 start

Hoofdklasse 2017 rugcrawl start

Hoofdklasse 2017 groepsfoto

Hoofdklasse 2017 estafette

Check Also

swim-den-haag-unicef

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’ Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim …

FrenchSpainGermanEnglish