Home / Persberichten / Dubbel brons voor Lieke Verouden (Racing Club) tijdens ONK zwemmen

Dubbel brons voor Lieke Verouden (Racing Club) tijdens ONK zwemmen

Dubbel brons voor Lieke Verouden (Racing Club) tijdens ONK zwemmen

Amsterdam/ Den Haag,  28 oktober 2012 – Lieke Verouden heeft dit weekend tijdens het Open Nederlands Kampioenschap korte baan twee bronzen medailles gewonnen. De voor het Haagse Racing Club uitkomende zwemster (22) veroverde in het Amsterdamse Sloterparkzwembad zowel op de 100 meter schoolslag (tijd 1.11.99) als de 200 meter schoolslag (tijd 2.34.03) de derde plek.

Racing Club zwemmer Jorgos Skotadis (14) veroverde zondag de Nederlandse titel junioren 3 tijdens het Nederlandse Jeugd Kampioenschappen (NJK) lange afstanden. Op de 1.500 meter bleef de Haagse zwemmer de concurrentie in Amsterdam een straatlengte voor. Skotadis noteerde een uitstekende tijd van 16.24.02. Het zilver in de categorie 1.500 meter junioren 2 was een prooi voor Adam Juhasz van Racing Club. De 13 jarige Hagenaar klokte 18.03.69 wat een tweede plek betekende.

Technisch directeur Lars Wouters van Racing Club was tevreden met de prestaties van zijn pupillen: “Lieke Verouden heeft de afgelopen weken, veroorzaakt door de bouwvertraging van het Hofbad, te weinig kunnen trainen. Dat ze met weinig arbeid toch twee bronzen medailles heeft gepakt is fantastisch en een groot compliment waard. Dit biedt enorm veel perspectief voor de toekomst. Jorgos Skotadis heeft wederom laten zien een ongelooflijk talent te bezitten. Van deze Racing Club zwemmer gaan we in de toekomst nog veel horen.”

Over Racing Club
Racing Club is een Haagse wedstrijdzwemvereniging (2009), opgezet met het doel zwemmers een inspirerende omgeving te bieden om hun talent optimaal te ontwikkelen. Racing Club wil het topzwemmen in Den Haag professionaliseren en Den Haag als topsportstad op de kaart zetten. Racing Club ontving in 2012 het keurmerk Haags Goud en  traint in het Haagse Hofbad in Ypenburg. Zwemmen is de passie van alle betrokkenen bij Racing Club, kwaliteit de standaard, excellentie de uitdaging. Dream. Believe. Achieve.

Voor nadere informatie (niet voor publicatie)
Bert Tielemans, pers Racing Club
06 – 57343331 / btielemans@ziggo.nl

Thomas Bos, voorzitter Racing Club
voorzitter@racingclub.nl

Check Also

swim-den-haag-unicef

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’ Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim …

FrenchSpainGermanEnglish