Home / Nieuwsbericht Racing Club Den Haag / Een EK limiet voor Tamara van Vliet en al het andere nieuws van een zeer succesvol ONK

Een EK limiet voor Tamara van Vliet en al het andere nieuws van een zeer succesvol ONK

Daarna was het de beurt aan Jonne op de 200m wisselslag, dat ging niet onverdienstelijk! Hij zwom 2 seconden van zijn persoonlijk record af en verdiende daarmee de eerste finale plek. Hij mag in de avond nog een keer de 200m wisselslag zwemmen in de C-finale! Na de 200m wisselslag werd er vervolgd met de 200m schoolslag, een nummer waar 3 van onze zwemmers aan de start stonden. Alle drie de dames deden dit ook zeer voortreffelijk, ze behaalde namelijk allemaal een finale plek! Zo zwom Uma in een tijd van 2.43.63 naar een plek in de B-finale, Ilse zwom door middel van een tijd die maar liefst 10(!) seconden sneller was dan haar inschrijftijd naar een plek in de A-finale! Ook Anouk zwom zichzelf in de A-finale, met haar tijd 2.34.94 ging ze zelfs als snelste Nederlandse naar de finale! Daarna was er ook voor Ruben een finale plek, hij zwom op de 200m vlinderslag naar een plek in de B-finale! Tessa, Emma en Tamara zwommen daarna de 100m rugslag, voor Tessa betekende dit een nieuw persoonlijk record en voor Tamara een plek in de halve finale! Vervolgd werd met het sprintnummer de 50m vrije slag voor Ivo en Jonne, voor Jonne was er ook op deze afstand een verbetering van zijn persoonlijk record! Na de mannen was het de beurt aan Sterre en Tamara om de 50m vrije slag te zwemmen. Sterre zwom voor het eerst onder de 28 seconden en verbeterde zichzelf dus naar 27.80! Met 25,08 zwom Tamara niet alleen een pr en zwom ze zichzelf als 2e Nederlandse naar de halve finales, maar zwom ze ook nog een limiet voor de EK lange baan in Londen!! Zoals Eef en Gaetane de dag waren begonnen mochten ze hem ook afsluiten, dit maal met de langste afstand van het programma, de 1500m vrije slag, waarbij Eef verbetering neer zette.

De allereerste finale sessie die door de olympische Spelen pas om 19:00 begon werd geopend door Jonne op de 200m wisselslag, hij finishte als 4e. Daarna mocht Uma in de B-finale starten op de 200m schoolslag, ze zwom ruim 2 seconden sneller als in de series en dat zorgde ervoor dat ze als 3e aantikte! Daarna nog een 200m, dit keer de 200m vlinderslag voor Ruben. Hij zwom in de finale sneller dan dat hij in de series had gedaan! Daarna was het tijd voor de A-finales/halve finales! Begonnen werd met de halve finale op de 50m vrije slag voor Tamara van Vliet! Na een spannende race tikte Tamara voor de allereerste keer onder de 25 seconden aan! Dit betekende dus dat ze met haar 24,90 nogmaals onder de EK-limiet zwom en dit keer ook maar 0,09 seconden verwijderd was van de limiet voor de Olympische Spelen in Rio! In de finale kan dus nog maal gestreden worden voor die Olympische Limiet, maar ook wordt er dan om de medailles gestreden! Anouk en Ilse streden daarna al voor de medailles op de 200m schoolslag. Ilse die in de ochtend al een groot PR had gezwommen wist zich in de finale nogmaals met een halve seconden te verbeteren en tikte hierdoor ook als 3e Nederlandse zwemmer aan. Een bronzen medaille voor Ilse dus! Ook Anouk wist zich te verbeteren ten opzichte van haar tijd in de ochtend, zij zwom met 2.32.11 naar de 4e plek over-all, en naar de 1e plek onder de Nederlandse zwemmers, Nederlands Kampioen en een gouden medaille dus! Het laatste programma van de eerste dag van de Swimcup was de finale op de 50m vrije slag voor Tamara! Tamara kon goed mee komen in deze finale, bleef lange tijd bij Ranomi Kromowidjojo in de buurt en was hierdoor weer sneller dan in de halve finale! Met haar 24,87 zwom naar de 2e plek en dus het zilver. En zwom ze met die tijd weer onder de EK-limiet en was ze dit keer nog maar 0,06 seconden van de Olympische Limiet verwijderd!

Dag 2 van de Swimcup.
Net zoals gisteren begonnen Gaetane en Eef weer het programma, dit keer met de 400m wisselslag. Daarna was het de beurt aan Ivo om de 200m rugslag te zwemmen, hij zwom met een goed opgebouwde race naar een nieuw PR! Daarna was het de beurt aan Jonne en Joeri op de 100m schoolslag, en voor beide was dit succesvol aangezien beide naar een nieuw persoonlijk record raceten! Daarna mochten Sterre, Emma en Tessa starten op de 200m vrije slag. Tessa en Sterre zwommen ongeveer hun eigen tijd en Emma zwom 2 seconden van haar tijd af! Ruben sloot de dag af met de 100m vrije slag en zwom een tijd van 54.27, net iets boven zijn PR. Hiermee was er een einde gekomen aan dag twee van de Swimcup en kijken we alweer uit naar dag 3!

1 GOUDEN MEDAILLE, 1 BRONZEN MEDAILLE EN 5 FINALE PLAATSEN!
Dag 3 van de Swimcup is weer tot een einde gekomen en dat betekent een verslag van dag 3! Deze dag begon met de 200m rugslag voor dames, voor the Hague Swimming stonden Emma en Tessa aan de start. Tessa zwom zichzelf daarmee in de C-finale, Emma was helaas net reserve voor de finale. Daarna mochten Anouk, Ilse en Uma starten op de 50m schoolslag. En niet zonder succes! Ilse snelde naar een nieuw PR en een plek in de C-finale. Zo was er mede door een nieuw PR de gedeeld 4e plek voor Uma en daarmee dus een plek in de A-finale! Anouk zwom zich net als Uma naar de A-finale! Na de 50m verschenen Ruben en Jonne aan de start van de 100m vlinderslag. Jonne zwom ongeveer zijn eigen tijd en Ruben zwom 0.01 boven zijn PR, maar verzekerde zich bovenal voor de halve finales! Daarna mocht Ivo de 50m rugslag zwemmen. De afsluiter van de ochtendsessie was de 800m vrije slag voor Emma, Gaetane en Eef!

De 3e finale sessie werd geopend door Tessa op de 200m rugslag, met een verbetering van haar tijd in de ochtend zwom Tessa naar de 6e plek. Daarna mocht Ilse starten op de 50m schoolslag, met een nieuw PR tikte ze als eerste aan in de C-finale! Daarna was het de beurt aan Ruben om de halve finale van de 100m vlinderslag te zwemmen. En of die dat deed, met een PR van een halve seconde zwom die met zijn 55.48 naar de over-all 11e plaats! Vervolgd werd met de 50m schoolslag, en met succes! Uma veroverde na een spannende race de 3e plaats! Anouk zwom een stuk sneller dan in de ochtend en dat betekende dat ze achter Rikke Molle Pedersen als 2e over-all aantikte! Maar dat betekent vooral dat ze zich Nederlands Kampioen mag noemen! Een mooi einde van alweer de 3e dag van de Swimcup, nog 2 mooie en spannende dagen voor de boeg!

De 4e dag van de swimcup was weer een mooie dag!
De series van de 9e sessie werden gestart met de 100m schoolslag voor de schoolslag dames, Anouk, Uma en Ilse. Met een verbetering van hun eigen PR zwommen Uma en Ilse zich allebei naar de halve finale! Anouk gaat zelfs als 3e de halve finales in! Dat wordt vanavond nog spannend of ze zich alledrie kunnen plaatsen voor de finales! Na de 100m schoolslag mocht Tamara de 100m vrije slag zwemmen, zij zwom zich met een tijd van 57.28 naar de C-finale! Daarna was het aan Jonne en Joeri om de 50m schoolslag, na een spannende race (beide mannen lagen namelijk naast elkaar) was het Joeri die net eerder aantikte, 30.64 om 30.75. Wat voor beide ook een dik PR betekende, en voor Joeri zelfs een plek in de C-finale! Ivo vervolgde het programma met de 100m rugslag, een prima tijd van 1.03.56 was het gevolg. Na de 100m rugslag stond de 200m vrije slag op het programma voor Jonne en Ruben, ook zij lagen naast elkaar! Voor Jonne leverde dat een nieuw PR op en voor Ruben ongeveer zijn eigen tijd! Na Jonne en Ruben zwommen Tessa en Sterre de 100m vrije slag, met een nieuw persoonlijk record voor Tessa!

De ena-laatste finale sessie begon met de 50m schoolslag voor Joeri, na in de ochtend zijn tijd al te verbeteren deed hij datzelfde nog eens in de finale (30.46)! In de C-finale van de 100m vrije slag finishte Tamara vervolgens als 1e! Met een flinke verbetering van haar tijd in de ochtend en van haar PR kwam ze tot een tijd van 56,19! Daarna werd vervolgd met de halve finales op de 100m schoolslag. In de eerste halve finale ging Uma er als een speer vandoor en dat zorgde ervoor dat ze haar PR met 1,5 seconden verbeterde (1:12,01), toen was het nog even afwachten of dat genoeg was voor de finale. Want eerst moest nog de tweede halve finale met Anouk en Ilse worden gezwommen. Ook voor Ilse was er weer een nieuw PR, nadat ze haar PR in de ochtend al had aangescherpt ging er in de finale weer wat vanaf! Ze redde het echter niet om in de finale te komen, maar wel een mooie 5e plek in het Nederlandse Klassement. Anouk zwom met een sterke race naar de 2e plaats in de tweede halve finale en gaat hiermee als 3e over-all door naar de finale van morgen! Voor Uma bleek haar tijd net genoeg om de finale te zwemmen morgen, zij gaat als 8e door naar de finale! Hiermee kwam er een einde aan dag 4 en hebben we al 2 finale plekken voor morgen!

1 GOUDEN, 2 BRONZEN EN 5 FINALE PLAATSEN
De laatste dag van de swimcup begon met de 50m vlinderslag voor Jonne en Ruben, beide zwommen ongeveer hun inschrijftijd. Ruben was met zijn 25.84 snel genoeg om het ’s avonds in de C-finale nog eens te mogen zwemmen! Vervolgd werd met de 50m rugslag voor Emma en Tamara, beide dames zwommen sneller dan ze ooit hadden gedaan! Voor Tamara betekende dat zelfs dat ze als 4e naar de A-finale mocht! Nadat beide heren, Joeri en Jonne gisteren al naast elkaar lachen op de 100m schoolslag was dat ook zo op de 200m schoolslag. Joeri zwom ongeveer zijn eigen tijd en Jonne verbeterde zijn PR met 4 seconden!

Door deze mooie verbetering heeft hij ook een startbewijs voor de C-finale afgedwongen! De laatste serie sessie werd afgesloten met de 400m vrije slag met Tessa, Emma en Sterre. Voor Emma leverde dat een nieuw persoonlijk record op! Hiermee kwamen aan de laatste series een eind, maar genoeg om naar uit te kijken in de laatste finale sessie.

De opening van de laatste finale sessie kwam voor rekening van Ruben. Hij mocht dat doen met de 50m vlinderslag, en deed dat niet onverdienstelijk. In een nieuw persoonlijk record van 25.27 tikte hij als 2e aan! Daarna was het de beurt aan Jonne op de 200m schoolslag, hij kreeg echter na 100m last van liezen en kon zijn tijd van de ochtend niet nog verder aanscherpen. Daarna was het de beurt aan Tamara om de 50m rugslag te zwemmen. Het bleef tot de aantik nog spannend, maar Tamara wist mede door weer een verbetering van haar persoonlijk record de bronzen medaille te winnen! Uma en Anouk mochten de Swimcup afsluiten met de 100m schoolslag! En ook hier was er succes!

Anouk kon goed mee komen met de buitenlandse zwemmers en werd daardoor met afstand Nederlands Kampioen! Uma was in een strijd verwikkelt met 2 andere Nederlandse zwemmers om de verdeling van de andere medailles, en bleef op het einde net Larissa Brak voor en dat betekende dat Uma de bronzen medaille had gewonnen! Hiermee was er een einde gekomen aan de Swimcup/NK 2016!

Conclusie:
Swimcup/NK 2016: Een EK-limiet, 3 gouden, 1 zilveren en 4 bronzen medailles, 23 finale plaatsten en 34 nieuwe PR’s verder mag de Swimcup als een succes worden gezien voor de zwemmers van The Hague Swimming!

12973610_991204177642067_5508555739609964668_o12973571_992453504183801_8641143617106089350_o 12970936_992453547517130_6403821790711951993_o12961333_989965117765973_2985756317608449632_o

Check Also

71142177_2616942051701173_4249683991214424064_o

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap! Het was weer een mooie opening van het nieuwe …

FrenchSpainGermanEnglish