Home / Persberichten / Goud voor The Hague Swimming op Nederlandse estafette kampioenschap

Goud voor The Hague Swimming op Nederlandse estafette kampioenschap

Eindhoven, 25 september 2016 – De jongens (minioren 6) van The Hague Swimming hebben op de Nederlandse Estafette Kampioenschap (NEK) in Eindhoven de eerste plek veroverd en goud behaald. In elke estafetteserie bleek de Haagse ploeg met overmacht de beste van ons land.

Meisjes junioren 1 en jongens junioren 2 behaalden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion een bronzen medaille. De senioren mannen en vrouwen van The Hague Swimming werden ieder 8e. Niké Telkamp zwom op de 50m schoolslag meisjes junioren 2 een uitstekende tijd van 38.04. Gabriel Been, minioren 6, zwom op de 50m schoolslag 42.87 en Bjorn Verkaik zwom in de wisselslag estafette naar een tijd van 32.46 op de 50m borstcrawl.

Tevreden

“Het begin van het seizoen is altijd lastig. Een estafette kampioenschap is een teamkampioenschap en als team hebben we het uitstekend gedaan. Met goud en twee keer brons kun je thuiskomen. In de breedte is er goed gezwommen. De absolute snelheid is er in het begin van het seizoen nog niet, maar daar werken we aan de komende periode. Onze oudste zwemmers trainen de komende weken richting de Nederlandse kampioenschappen in november. De jongste zwemmers laten zien op alle afstanden mee te doen in de Nederlandse top”, zegt programmamanager Harm Rozenga.

Groeien

“The Hague Swimming groeit op het moment enorm”, zegt Lars Wouters, Technisch Directeur. “We verschijnen ook bij meer wedstrijden met meer zwemmers aan de start. In het Hofbad hadden zich maar liefst 108 zwemmers van onze vereniging ingeschreven. Dat vraagt organisatorisch heel veel, maar het fundament staat stevig met een mooie ploeg trainers en vrijwilligers. We zijn het seizoen goed begonnen. Ook aan de landelijke competitie beginnen we volgende week met twee teams.”

Over Racing Club / DES / The Hague Swimming

Racing Club is een Haagse wedstrijdzwemvereniging (2009), opgezet met het doel zwemmers een inspirerende omgeving te bieden om hun talent optimaal te ontwikkelen. In 2015 is Racing Club een startgemeenschap aangegaan met zwemvereniging DES onder de naam The Hague Swimming. The Hague Swimming wil het topzwemmen in Den Haag professionaliseren en Den Haag als topsportstad op de kaart zetten. The Hague Swimming traint voornamelijk in het Haagse Hofbad in Ypenburg. Zwemmen is de passie van alle betrokkenen bij The Hague Swimming, kwaliteit de standaard en excellentie de uitdaging. Dream. Believe. Achieve. www.racingclub.nl / @racingclubnl

Voor nadere informatie (niet voor publicatie)

Bijgesloten foto’s zijn rechtenvrij te gebruiken door redacties.

Voor meer informatie of interviews:
Bert Tielemans, perswoordvoerder
06 – 573 433 31 /   btielemans@ziggo.nl/ @berttielemansjr

nek meisjes junioren 1 brons nek jongens minioren 6 goud

nek jongens junioren 2 brons

Check Also

swim-den-haag-unicef

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’ Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim …

FrenchSpainGermanEnglish