Home / Persberichten / Grote ploeg Racing Club op weg naar NJK

Grote ploeg Racing Club op weg naar NJK

Den Haag, 28 mei 2013 – In het Haagse Hofbad werden dit weekend de slotwedstrijden van de Kring Kampioenschappen Haaglanden gezwommen. De Racing Club ploeg behaalden in het 50 meter bad in totaal 100 medailles (34 goud, 36 zilver en 30 brons). De ploeg die komende maand deelneemt aan het NJK en het ONK is daarmee gestegen tot in totaal 30 zwemmers.

Voor de Racing Club zwemmers waren de Kringkampioenschappen de laatste kans voor plaatsing voor de landelijke kampioenschappen volgende maand. Bij de dames zwommen Maud Hoofs en Lincy de Winter dit weekend beiden een limiet op de 50 meter vrij. Daardoor bestaat de ONK ploeg van Racing Club uit zes zwemmers: Maud Hoofs, Lincy de Winter, Lieke Verouden, Dorien Butter, Nacinda Paap en Myrthe de Jong.

Junioren
Ook de junioren sloegen hun slag in het Hofbad. Toby van Wijngaarden zwom zich met een fantastische 100 meter schoolslag in de NJK ploeg. Alyssa van der Lans voegde zich bij dezelfde groep door op de 50 meter vrij een limiet te zwemmen. Floor de Kievit zwom haar 3e limiet, nu op de 200 meter wisselslag. Jelmer Lankhorst plaatste zich voor de 100 meter vlinderslag waardoor Racing Club eind juni naar het NJK in Utrecht afreist met een ploeg van 24 zwemmers.

Programmanager junioren Robert Yallop kon niet anders dan tevreden terugkijken op de prestaties van zijn pupillen:  “Dit waren de eerste wedstrijden na ons trainingskamp in het Hofbad van begin mei. Het doel was om vooral te kijken waar we als ploeg staan. Met zoveel deelnemers die nu naar de Nationale Junioren Kampioenschappen gaan, kunnen we niet anders dan tevreden zijn. De komende weken gaan we fine tunen en individuele accenten leggen zoals aandacht geven voor de 10 meter onderwaterfase en race-indeling. Dan reizen we straks met vertrouwen af richting Utrecht en Eindhoven”

Alle uitslagen van de Racing Club zwemmers tijdens de kringkampioenschappen Haaglanden zijn te vinden op de website www.racingclub.nl

Over Racing Club
Racing Club is een Haagse wedstrijdzwemvereniging (2009), opgezet met het doel zwemmers een inspirerende omgeving te bieden om hun talent optimaal te ontwikkelen. Racing Club wil het topzwemmen in Den Haag professionaliseren en Den Haag als topsportstad op de kaart zetten. Racing Club ontving in 2012 het keurmerk Haags Goud en  traint in het Haagse Hofbad in Ypenburg. Zwemmen is de passie van alle betrokkenen bij Racing Club, kwaliteit de standaard, excellentie de uitdaging. Dream. Believe. Achieve.

Voor nadere informatie (niet voor publicatie)
Voor nadere informatie en interviews kunnen redacties contact opnemen met:

Bert Tielemans, perswoordvoerder
06 – 573 433 31 / bert@racingclub.nl / @berttielemansjr

Check Also

swim-den-haag-unicef

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’ Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim …

FrenchSpainGermanEnglish