Home / Persberichten / Jelle Blok, nieuwe voorzitter Racing Club

Jelle Blok, nieuwe voorzitter Racing Club

Jelle Blok, nieuwe voorzitter Racing Club

PERSBERICHT

Den Haag, 20 december 2016 – Tijdens de Algemene Ledenvergadering van zwemvereniging Racing Club afgelopen vrijdag hebben de leden Jelle Blok (24) tot hun nieuwe voorzitter benoemd. Blok, die geen tegenkandidaten had, neemt de voorzittershamer over van Rob Schaafsma die sinds 2015 de functie op ad interim basis vervulde. Jelle Blok is vanaf de oprichting in 2009 betrokken bij Racing Club en zag de ambitieuze zwemvereniging groeien van zo’n 30 leden naar inmiddels 268 leden.

Jelle Blok, die volgende maand zijn studie Sport en Management aan de Haagse Hogeschool afrondt, kijkt uit naar zijn nieuwe rol als voorzitter. “De afgelopen jaren heb ik met groot enthousiasme veel verschillende taken vervuld binnen Racing Club. Ik heb de verhuizing naar het Hofbad meegemaakt en ben van trainer en organisator naar de rol van voorzitter gegroeid. Dat is zowel een uitdaging als een eer.

Racing Club is de afgelopen jaren enorm gegroeid, in omvang en in kwaliteit. We werken samen met D.E.S. en komen gezamenlijk onder de naam The Hague Swimming uit op Hoofdklasse niveau uit in de competitie. Een belangrijk doel is om nu verder te innoveren. Met onze gediplomeerde en professionele trainers, maar ook met de zwemmers waardoor we als vereniging aantrekkelijk worden voor oudere talenten en topzwemmers.”

Rotterdam

Racing Club zal komend jaar ook in Rotterdam zwemtrainingen gaan verzorgen nu de gemeente Rotterdam de vereniging heeft gevraagd mee te werken aan de invulling van het nieuwe 50 meter bad in Rotterdam. Voor Racing Club een strategische mogelijkheid om organisch te groeien en ook haar Rotterdamse leden te faciliteren met badwater en goede trainers.

Bestuur

Rob Schaafsma heeft de afgelopen twee jaar een bijzonder belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van The Hague Swimming en een intensieve samenwerking met D.E.S. Het Bestuur van Racing Club is hem grote dank verschuldigd maar is verheugd dat hij betrokken blijft bij Racing Club. Het bestuur bestaat nu uit Jelle Blok, voorzitter, Helen Lafontaine, secretaris en Peter Buijs, penningmeester.

Over Racing Club

Racing Club is een Haagse wedstrijdzwemvereniging (2009) Opgezet met het doel zwemmers een inspirerende omgeving te bieden om hun talent optimaal te ontwikkelen. In 2015 is Racing Club een startgemeenschap aangegaan met zwemvereniging D.E.S. onder de naam The Hague Swimming.

The Hague Swimming wil het topzwemmen in Den Haag professionaliseren en Den Haag als topsportstad op de kaart zetten. The Hague Swimming traint voornamelijk in het Haagse Hofbad in Ypenburg. Zwemmen is de passie van alle betrokkenen bij The Hague Swimming, kwaliteit de standaard en excellentie de uitdaging. Dream. Believe. Achieve. Sinds dit seizoen zwemt ook Utrecht Swimming in een gezamenlijke ploeg onder de vlag van The Hague Swimming.

www.racingclub.nl / @racingclubnl

Voor nadere informatie (niet voor publicatie)

Bijgesloten foto van Jelle Blok (Bert Tielemans) is rechtenvrij te gebruiken door redacties.

Voor meer informatie of interviews:
Bert Tielemans, perswoordvoerder
06 – 573 433 31 /   btielemans@ziggo.nl/ @berttielemansjr

Jelle Blok Voorzitter Racing Club Jelle Blok Racing Club Den Haag Centraal

 

Check Also

swim-den-haag-unicef

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’ Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim …

FrenchSpainGermanEnglish