Home / Persberichten / Jorgos Skotadis zwemt stokoud NR uit de boeken

Jorgos Skotadis zwemt stokoud NR uit de boeken

Jorgos Skotadis zwemt stokoud NR uit de boeken

Recordregen voor Racing Club zwemmers

Den Haag, 16 december 2012 – Racing Club zwemmer Jorgos Skotadis (14) heeft zondag tijdens kortebaan limietwedstrijden in het Hofbad, het 32 jaar oude Nederlands Record jongens 14 jaar op de 200 meter wisselslag verbroken. Met een tijd van 2.08.91 was Jorgos in het eigen Haagse Hofbad bijna 5 seconden sneller dan de tijd die Edward Schlingemann op 4 oktober 1980 in Barneveld zwom (2.13.80).

Op de eerste limietwedstrijd in het Hofbad waren 20 verenigingen uit heel Nederland afgekomen, waaronder zelfs verenigingen uit Groningen (Trivia) en Zeeland (SG de Zeeuwse Kust). Ook verenigingen uit de directe omgeving waren goed vertegenwoordigd. Het regende persoonlijke records tijdens de eerste limietwedstrijden met 380 starts in het Hofbad. De Racing Club zwemmers zwommen in totaal 67 persoonlijke records uit de boeken. De elektronische tijdwaarneming (ETW) werkte voortreffelijk waardoor het publiek, dat in grote getale naar het Hofbad was gekomen, de tijden op het grote scherm kon bekijken.

Racing Club trainer Robert Yallop was enorm trots op zijn pupillen: “Zoveel PR’s voor onze zwemmers, dat is een compliment voor de hele ploeg. In een paar maanden tijd is het Hofbad ook echt onze thuisbasis geworden. De faciliteiten zijn geweldig en vandaag werkte ook de elektronische tijdwaarneming uitstekend. Dat betaalt zich nu uit in records waarbij het voortreffelijke Nederlandse Record van Jorgos Skotadis de kroon spant. Wat een supertijd. Hij was vooraf best gespannen, maar hij is in staat om op het juiste moment te pieken”.

Over Racing Club
Racing Club is een Haagse wedstrijdzwemvereniging (2009), opgezet met het doel zwemmers een inspirerende omgeving te bieden om hun talent optimaal te ontwikkelen. Racing Club wil het topzwemmen in Den Haag professionaliseren en Den Haag als topsportstad op de kaart zetten. Racing Club ontving in 2012 het keurmerk Haags Goud en  traint in het Haagse Hofbad in Ypenburg. Zwemmen is de passie van alle betrokkenen bij Racing Club, kwaliteit de standaard, excellentie de uitdaging. Dream. Believe. Achieve.

Voor nadere informatie (niet voor publicatie)
De bijgesloten foto’s van Jorgos Skotadis tijdens de Hofbad (Den Haag) limietwedstrijd op 16 december 2012 zijn met bronvermelding Foto Wai-Man Wan vrij te gebruiken door redacties. Meer foto’s op aanvraag verkrijgbaar.

Bert Tielemans, perswoordvoerder
06 – 573 433 31 / bert@racingclub.nl / @berttielemansjr

Jorgos Skotadis limietwedstrijd Jorgos Skotadis schoolslag

Check Also

swim-den-haag-unicef

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’ Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim …

FrenchSpainGermanEnglish