Home / Nieuwsbericht Racing Club Den Haag / Maud Hoofs 2x goud op de NSK

Maud Hoofs 2x goud op de NSK

Zaterdag 15 februari was het gloednieuwe Geusseltbad in Maastricht het toneel van het jaarlijkse Open Nederlands Studenten Kampioenschap Zwemmen. Tijdens dit jaarlijkse evenement streden studenten uit heel Nederland om de titel Nederlands Studenten Kampioen Zwemmen 2014.

Naast de deelnemende 11 studentenzwemverenigingen uit Amsterdam, Rotterdam, Delft, Leiden, Groningen, Utrecht, Wageningen, Enschede, Nijmegen, Eindhoven en Maastricht had de wedstrijd dit jaar voor het eerst een internationaal karakter door deelname van studententeams uit Leuven en Aken.

Maud Hoofs, die Technische Geneeskunde studeert aan de Universiteit Twente in Enschede, deed voor het eerst mee. Naast lid van Racing Club maakt zij ook deel uit van studentenzwemvereniging ZPV Piranha.

Dat de studentenkampioenschappen een bijzonder karakter hebben, bleek al gelijk in het begin, waar diverse studententeams na het omroepen van hun teamnaam het teamlied inzetten. De wedstrijd leek al begonnen toen op een gegeven moment 3 teams tegelijkertijd luidkeels tegen elkaar op aan het zingen waren.

Toch had de wedstrijd niet uitsluitend een studentikoos karakter. Het niveau van het kampioenschap bleek aanzienlijk en er werden regelmatig tijden gezwommen die op een normaal NK niet misstaan.

Tijdens het NSK mag iedere zwemmer op twee individuele afstanden uitkomen en kan daarnaast meedoen in de teamestafettes. Bij de estafettes bleek de concurrentie groot. Diverse verenigingen konden sterke teams op de been brengen, zoals het damesteam van AquaMania uit Leiden, dat volledig bestond uit zwemmers van hoofdklasser De Columbiaan.

Maud, die aan het begin van het seizoen kampte met wat blessureleed, is weer op de goede weg terug. Naast een PR van 58.71 op de 100m vrij estafette als startzwemmer wist ze te overtuigen op haar individuele afstanden 200m wissel en 100m vlinder, waar ze op beide afstanden goud won en zich Nederlands Studentenkampioen mag noemen!

Het behalen van de overwinning op beide afstanden leverde haar een, geheel volgens protocol luidkeels gezongen teamyell op waarvan de tekst niet door de censurering komt, maar waar aan het thuisfront hartelijk om kon worden gelachen!

Check Also

71142177_2616942051701173_4249683991214424064_o

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap! Het was weer een mooie opening van het nieuwe …

FrenchSpainGermanEnglish