Home / Persberichten / Nationale Australische zwemploeg kiest voor Den Haag in voorbereiding voor WK

Nationale Australische zwemploeg kiest voor Den Haag in voorbereiding voor WK

Den Haag, 8 juni 2017 – Jacco Verharen, coach van het Australische Nationale Team en grondlegger van de successen in het Nederlands zwemmen laat zijn ploeg in de voorbereiding op het WK in Budapest trainen in Den Haag . Kyle Chalmers, gouden medaille winnaar op de 100 meter vrije slag in Rio, Mack Horton (goud op de 400m vrije slag), Emma McKeon (goud 4x100m estafette) en de rest van de Australische ploeg zullen van 4 t/m 8 juli gebruik maken van het Hofbad waar ook jaarlijks de Swim Cup The Hague wordt georganiseerd.

Complete ploeg

In totaal komt de Australische ploeg met 28 topzwemmers en 14 begeleiders naar Den Haag in hun voorbereiding op de wereldkampioenschappen zwemmen. Het WK is van 14 t/m 30 juli in het Hongaarse Budapest.De Australische ploeg is een combinatie van jong talent en ervaren zwemmers. Naast de Olympisch kampioenen Kyle Chalmers, Mack Horton en Emma McKeon bevat de ploeg nog 10 zwemmers van wereldformaat die in Rio actief waren en 14 medailles mee naar huis namen.

Top Zwemmen Den Haag (TZDH) bestuurslid Ed de Kievit is trots dat het Haagse Hofbad indruk heeft gemaakt op bondscoach Jacco Verhaeren. “Jacco was hier al eens geweest en kent de faciliteiten van het Hofbad. Met de komst van de Australische ploeg blijkt dat niet alleen onze nationale topzwemmers het Hofbad een perfecte locatie vinden. We zijn daarnaast ook blij met de medewerking van de gemeente Den Haag en The Hague Swimming. De Haagse zwemploeg stelt haar badwater ’s middags beschikbaar aan het Australische team”.

Lars Wouters, technisch directeur van The Hague Swimming: “Wie wil er nu niet een van de beste zwemlanden ter wereld in je eigen zwembad zien trainen? Bovendien kunnen we een hoop leren van de manier waarop de Australische ploeg traint.”

Clinic & Workshops

Op donderdag 6 juli verzorgt Jacco Verhaeren met zijn staf een workshop voor de technische staf van The Hague Swimming. Op deze dag krijgen ook de zwemmers van The Hague Swimming een clinic. De Haagse wethouder van sport, Rabin Baldewsingh en de Australische ambassadeur Dr. Brett Mason verwelkomen op donderdag 6 juli de ploeg in het Hofbad.

Check Also

swim-den-haag-unicef

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’ Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim …

FrenchSpainGermanEnglish