Home / Nieuwsbericht Racing Club Den Haag / Nick Driebergen inspireert Racing Club talent

Nick Driebergen inspireert Racing Club talent

Nick Driebergen inspireert Racing Club talent

Door Bert Tielemans

Vol bewondering luisterden dertig jonge zwemtalenten aandachtig naar de instructies en uitleg van Nick Driebergen. De oud-Olympisch zwemmer was naar het Haagse Hofbad gekomen om de Racing Club junioren bij te spijkeren op het onderdeel rugcrawl.

Driebergen, rugcrawlspecialist en vorig jaar op de 100 en 200 meter rugcrawl nog actief tijdens de Olympische Spelen in Londen, toonde zich enthousiast over het niveau van de Haagse Racing Club pupillen. “Je ziet dat hier serieus wordt getraind. De concentratie die de kinderen konden opbrengen vond ik echt bijzonder. Dat maak ik wel eens anders mee.”

De eind vorig jaar gestopte topzwemmer wil met zijn CliNicks in het land jonge zwemmers inspireren. Gedecideerd: “Zwemtrainer wil ik zeker niet worden, ik heb jarenlang elke dag in het water gelegen, nu is het tijd voor andere dingen. Het af en toe overdragen van kennis en ervaring vind ik wel heel leuk.” Driebergen, die tegenwoordig voor zijn plezier waterpolo speelt in een vriendenteam uit Oegstgeest, besteedde tijdens de training speciale aandacht aan de beenslag: “De beenslag is de basis voor rugcrawl. Veel zwemmers liggen te diep in het water, daardoor wordt het zwemmen automatisch zwaarder. Het is leuk om individueel aanwijzingen te geven. Kinderen pakken aanwijzingen razendsnel op waardoor je ook direct verbetering ziet.”

De clinic van Nick Driebergen gold als start voor de rugcrawlperiode. Racing Club programma manager Jorick Hendriksen legt uit: “We werken door de hele club in trainingsblokken van vier weken. Daarin komt steeds een specifieke slag aan bod. In de trainingen schenken we daar intensief aandacht aan. Met videoanalyses aan het begin en aan het einde van een trainingsblok. Daardoor kun je de vooruitgang goed meten.”

Voor nadere informatie (niet voor publicatie)
De bijgesloten foto van CliNick in het Hofbad zijn met bronvermelding Wai-Man Wan vrij te gebruiken voor redacties.

Bert Tielemans, perswoordvoerder
06 – 573 433 31 /  bert@racingclub.nl / @berttielemansjr

clinick krantbericht

 

Check Also

71142177_2616942051701173_4249683991214424064_o

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap! Het was weer een mooie opening van het nieuwe …

FrenchSpainGermanEnglish