Home / Persberichten / Nieuwjaarsboodschap voorzitter

Nieuwjaarsboodschap voorzitter

Nieuwjaarsboodschap Voorzitter

Het jaar 2016 is voorbij en het jaar 2017 is begonnen. Ik wens jullie een gezond, gelukkig en een sportief nieuwjaar. Hopelijk vieren wij ook dit jaar weer vele successen.

Tijdens de algemene leden vergadering van 16 december 2016 ben ik gekozen als derde voorzitter van Racing Club. Ik neem het stokje over van Rob Schaafsma. In het tijdperk van de eerste voorzitter Thomas Bos is Racing Club gigantisch gegroeid van 30 naar 250 zwemmers en hebben wij ons intrede gedaan in het Hofbad. Rob Schaafsma heeft na 5 jaar het stokje overgenomen waarbij zijn belangrijkste opdracht was om de organisatie goed in te richten. Wij hadden inmiddels meer dan 250 leden en een groep professionele trainers. In mijn ogen is deze opdracht gelukt! Kort gezegd: Door Thomas Bos bestaat Racing Club en zwemmen wij in het Hofbad. Rob Schaafsma heeft ervoor gezorgd dat het fundament van de organisatie staat.

Maar wat zijn nu mijn plannen?

Racing Club bestaat uit bijna 300 leden. De visie van de club is dat wij het beste uit de zwemmers willen halen. Zonder trainers is dat onmogelijk. Mijn focus in het nieuwe jaar ligt bij het ontwikkelen van onze trainersstaf. Ooit (31 juli 2009) is Racing Club begonnen met 4 trainers (Lars Wouters, Harm Rozenga, Christian Scholtes en Jelle Blok). Inmiddels heeft de club 30 trainers en komen er steeds nieuwe trainers bij. Daarnaast vind ik het heel gaaf dat zwemmers die gaan studeren bij Racing Club blijven om training te geven zoals Jelmer Lankhorst en Krijn de Kievit.

Blijven ontwikkelen

Het is belangrijk dat onze trainers zich blijven ontwikkelen en dat nieuwe trainers opgeleid worden. Daarom hebben wij dit seizoen een opleidingsplan ontwikkeld waarbij trainers op 3 niveaus worden opgeleid. Binnen deze opleiding wordt techniek uitvoerig besproken maar ook staat veilig sportklimaat centraal en krijgen de trainers een BHV cursus. Tijdens de cursus van niveau 3 geeft dit seizoen toptrainer Hendri Koek les.

Totaalpakket

Om te zorgen dat wij het beste uit een zwemmer halen bieden wij een totaalpakket aan. Daarmee bedoel ik dat wij niet alleen zwemtrainingen verzorgen maar ook landtraining, krachttraining en medische begeleiding verzorgen. Dit jaar hebben wij mentale training toegevoegd. Vaak zie je dat dit wordt onderschat of dat er een taboe op zit. Er wordt vaak een keer “wat” over verteld maar meer niet. Dit seizoen is het een integraal onderdeel geworden van het programma waarbij zwemmers, ouders en trainers op een structurele basis mentale training krijgen.

2e helft van het seizoen

Ik kijk uit naar de 2e helft van het seizoen en komen een aantal mooie wedstrijden aan zoals de nationale toernooien en de competitie.

Ik vind het onwijs gaaf dat wij met twee teams deelnemen aan de competitie. Het team in de Hoofdklasse staat op een zesde plaats en in de B-klasse staan wij eerste. In de landelijke competitie zijn er maar drie andere clubs met een tweede team en daarvan zijn wij de beste. Dit geeft aan hoe breed onze ploeg is. Dat is ook te zien bij onze jongste zwemmers. De minioren hebben met drie teams gestreden tijdens de regionale minioren clubmeet waar wij 1e/5e/12e werden. Voor onze zwemmers blijft het belangrijk dat zij zich focussen op het proces. Ik ben er trots op dat wij zo’n brede ploeg hebben.

Wij gaan er weer een mooi jaar van maken!

Met sportieve groet,

Jelle Blok

Check Also

swim-den-haag-unicef

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’ Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim …

FrenchSpainGermanEnglish