Home / Nieuwsbericht Racing Club Den Haag / Officiële opening van het Hofbad

Officiële opening van het Hofbad

Op vrijdag 12 oktober was het zover het Hofbad werd officeel geopend. Na 3 jaar bouwen en voorbereiden kan Racing Club vanaf maandag beginnen.

Vorige week zijn er al proeftrainingen geweest waarbij wij konden wennen aan het nieuwe bad. Zo liet de zwembadmanager zien waar de lijnen liggen, hoe de beweegbare bodem werkt, hoe de tussenwand werkt, waar verlichting zit en ga zo maar door. De trainingsuren van Racing Club zijn ook te vinden op de website

De opening
12 oktober werd het nieuwe zwembad feestelijk geopend. Om na het welkomswoord werd iedereen verzocht naar het zwembad te gaan. In het zwembad kregen wij een filmpje te zien over hoe de bouw van het nieuwe zwembad ging. Na dit filmpje vertelde burgermeester Dhr. Aartsen op het tussenschot hoe hij dit beleefd had.

De aangelegde sfeerverlichting maakten de demonstraties van oa de schoonspringers tot de benodigde “ooooh” en “aaaaah” vanuit het publiek. Sportwethouder Dhr. Klein kreeg de eer om het bad te openen. De lifequards brachten Dhr. Klein een afstandsbediening waarmee hij het zwembad kon openen. Bij de opening waren ook oude Haagse Olympiers aanwezig zoals Erica Terpstra en Rita van Velsen

Dit moment was voor de aanwezige van Racing Club een speciaal moment. Jelle Blok: “Hiervoor zijn wij Racing Club begonnen. Dit bad kan er voor zorgen dat wij de volgende stap kunnen zetten richting topsport” Lars Wouters vulde aan: “Dit zwembad inspireert. Als je binnenstapt, dan snap je wat ik bedoel.”

Haagsetopsport.nl maakten een video reportage over de opening. met oa een kort interview met voorzitter Thomas Bos.

Check Also

71142177_2616942051701173_4249683991214424064_o

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap! Het was weer een mooie opening van het nieuwe …

FrenchSpainGermanEnglish