Oliebollentraining

Na een paar dagen welverdiende rust rondom Kerstmis konden de zwemmers zich aanmelden voor een speciale training op zondagochtend 30 december 2012, de oliebollentraining. Zowel wedstrijdzwemmers als zwemmers van de zwemacademie hadden zich in grote getale opgegeven voor deze leuke afsluiting van het jaar.

Er werden al vroeg tassen met oliebollen, poedersuiker, koffie, thee een aanmaaklimonade aangedragen, terwijl de tien spelletjes voorbereid werden door de vele vrijwilligers die zich hadden aangemeld, onder de bezielende leiding van Robert Yallop en Lieke Verouden. Jelle Blok verzorgde de muzikale omlijsting en de trainers stonden aan de badrand op te letten of alles goed verliep.

Zoals altijd toonde onze zwemmers een fantastische discipline en kon er, door de goede voorbereidingen, snel gestart worden met de spelletjes. Alle zwemmers werden in groepjes ingedeeld; wedstrijdzwemmers en zwemacademie-zwemmers door elkaar. Elk spelletje duurde vier minuten en daarna werd gewisseld.

Er moesten o.a. torens gebouwd worden van plankjes en drijvers, er moesten kerstballen uit het water gehaald worden, er moest onder water dingen uitgebeeld worden, er was een ballonnenrace en bekertjes water moesten zwemmend overgebracht worden.  Van al deze onderdelen werd het puntenaantal genoteerd.

Ondertussen konden de ouders genieten van een kopje koffie en een oliebol (voor één euro); de opbrengst hiervan gaat in de evenementenkas.

Tot slot werd het licht gedempt en vond de kaarsenrace plaats. Uiteindelijk werd team Nederland winnaar en kregen alle deelnemers een oliebol en een bekertje limonade.

Robert en Lieke, bedankt voor de organisatie! Het jaar 2012 werd hiermee op een heel gezellige, sportieve en leuke manier afgesloten.

Vanaf 2 januari 2013 gaan de trainingen weer starten.

Allemaal een fijne jaarwisseling  en een goed begin van 2013.
Racing Club, 31 december 2012

oliebollentraining1 oliebollentraining2

Check Also

71142177_2616942051701173_4249683991214424064_o

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap! Het was weer een mooie opening van het nieuwe …

FrenchSpainGermanEnglish