Home / Persberichten / PERSBERICHT / PERSUITNODIGING: Zwemtop naar SwimCup Den Haag

PERSBERICHT / PERSUITNODIGING: Zwemtop naar SwimCup Den Haag

Zwemtop naar SwimCup Den Haag, 3 t/m 5 maart in Hofbad Ypenburg

Den Haag, 20 februari 2017 – Van vrijdag 3 t/m zondag 5 maart is het Haagse Hofbad het toneel van de 1e Swim Cup Den Haag. De KNZB wees de Swim Cup aan Den Haag toe na drie succesvolle Grand Prix. Het evenement is door de KNZB aangewezen als kwalificatietoernooi voor de Wereldkampioenschappen zwemmen in juli in Budapest. De complete Nederlandse zwemtop (valide en paralympische zwemmers) verschijnt in Den Haag aan de start.

Ranomi Cup

Onderdeel van de line-up van de Swin Cup is de Ranomi Cup voor minioren, junioren en breedtesporters. Op vrijdag, zaterdag en zondag strijden zij om de medailles en komen in actie voor UNICEF. Naamgever van de Ranomi Cup is Olympisch kampioen en UNICEF ambassadeur Ranomi Kromowidjojo die zelf ook alle dagen aanwezig zal zijn.

De Haagse toernooidirecteur Ed de Kievit is trots op de upgrade van de Grand Prix tot Swim Cup: “Met een grote groep vrijwilligers hebben we in drie jaar een toernooi van formaat neergezet. De Swim Cup is voor ons een beloning. Een serieuze wedstrijd voor de toppers omdat de tijden die ze in het Hofbad zwemmen ook echt meetellen. De combinatie Swim Cup en Ranomi Cup is ideaal. Voor talenten is het heel inspirerend om in een wedstrijdweekend op te trekken met de top van Nederland. Een grote groep zwemmers van The Hague Swimming zal daarom acte de presence geven.”

Hoofdcoach Marcel Wouda: “Wij zijn erg blij dat de Swim Cup in Den Haag het podium is van het eerste WK kwalificatiemoment in 2017. Bijna alle in Nederland trainende topzwemmers gaan het blok op om te racen. Een belangrijk meetmoment op weg naar de Swim Cup in Eindhoven begin april.”

Nederlandse top, internationaal veld

Naast Ranomi Kromowidjojo verschijnen ook Femke Heemskerk, Maud van der Meer, Robin Neumann, Maarten Brozoskowki, Joeri Verlinden en Kyle Stolk aan de start in een internationaal veld.

De Haagse wethouder van sport Rabin Baldewsingh zal vrijdagavond 3 maart de Swim Cup officieel openen (nadere info en tijden volgen).

Meer informatie over startlijsten, programma en toegangskaarten is te vinden op www.swimcupdenhaag.nl. Het programma start vrijdagochtend om 10.00 uur. Kaarten beschikbaar vanaf 6.50 euro.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Media dienen zich voorafgaand aan de Swim Cup Den Haag te accrediteren. Dat kan via een mail aan btielemans@ziggo.nl met daarin: naam, e-mail, telefoonnummer, medium. Interviewverzoeken met zwemmers en coaches in overleg met de KNZB. Na bevestiging ligt de accreditatie vrijdagochtend klaar bij de ontvangstbalie in het Hofbad. Zonder pers-accreditatie geen toegang.

Bijgesloten foto’s zijn door media rechtenvrij te gebruiken met bronvermelding The Hague Swimming. Promovideo (The Hague Grand Prix 2016) is van Robert John Henderson: https://www.youtube.com/watch?v=q7FoGYAsI04

Bert Tielemans

06 – 573 433 31

btielemans@ziggo.nl

20160226 164620 The Haque Grand Prix Hofbad Den Haag_

Ranomi Cup logo
20160226 164614The Haque Grand Prix Hofbad Den Haag_

Check Also

swim-den-haag-unicef

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’ Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim …

FrenchSpainGermanEnglish