Home / Persberichten / The Hague Swimming promoveert naar Hoofdklasse zwemmen

The Hague Swimming promoveert naar Hoofdklasse zwemmen

Racing Club voorzitter Rob Schaafsma: “Een prestatie om in te lijsten. Den Haag staat weer op de zwemkaart van Nederland”

Amsterdam/Den Haag, 26 juni 2016 – Zeven jaar na de oprichting van Racing Club is de startgemeenschap The Hague Swimming er vandaag in geslaagd te promoveren naar de hoogste klasse van de Nederlandse zwemcompetitie, de Hoofdklasse. Onder de naam The Hague Swimming komen Racing Club en DES als startgemeenschap uit in competitieverband. In het Amsterdamse Sloterparkbad dwongen de zwemmers de promotie af met 5617,47 punten en een 2e plaats in de afsluitende promotie/degradatiewedstrijd. Net achter Hieronymus uit Roosendaal, maar voldoende voor promotie. The Hague Swimming promoveert hiermee van de A Klasse naar de Hoofdklasse waarin 14 zwemverenigingen uit Nederland in teamverband uitkomen.

Na afloop van de wedstrijd werd Lars Wouters, net als alle andere trainers door de zwemmers in het water gegooid. De Technisch Directeur kon zijn geluk niet op: “Als Racing Club zijn we in de 3e regio klasse, onderaan de ladder van de zwemcompetities, begonnen. Vijf jaar op rij werden we daarna kampioen en vorig jaar, toen voor het eerst als The Hague Swimming, mislukte de promotie naar de hoofdklasse op een haar. Maar nu is het ons gelukt. Wie had dat gedacht zeven jaar na oprichting van een zwemvereniging straks mogen uitkomen op het allerhoogste niveau in Nederland. Samen met alle zwemmers, zwemsters, trainers en begeleiding ben ik daar zo ontzettend trots op.”

Video-impressie

Met een volle bus supporters, voorzien van speciale paarse The Hague Swimming sjaals, vertrokken de zwemmers vanochtend vroeg vanaf het Hofbad. Een korte video impressie van de promotie-dag is hier te bekijken:

Startgemeenschap voor talent, maar aantrekkelijk voor topzwemmers

Ook voor voorzitter Rob Schaafsma van Racing Club was de afsluitende competitiewedstrijd in Amsterdam een bijzondere dag: “Met The Hague Swimming willen we jonge zwemmers en aanstormende coaches opleiden tot technisch vaardige zwemmers en trainers. Op onze eigen en unieke manier. In 2009 zijn we begonnen en ondanks kritische blikken vanaf de kant hebben we consequent vastgehouden aan onze visie die nu echt vruchten begint af te werpen. Sinds vorig jaar samen met DES. Deze promotie zorgt voor extra aantrekkingskracht. We blijven een startgemeenschap voor jong talent, maar ook iets oudere topzwemmers raken zo geïnteresseerd in The Hague Swimming. Want zeg nou zelf: trainen met de beste zwemmers en trainers uit de Haagse regio in een van de mooiste zwembaden van Nederland, het Hofbad, wie wil dat nou niet? Maar nu een enorm feest vieren. Deze prestatie is er één om in te lijsten. Den Haag staat weer op de zwemkaart in Nederland.”

De programmamanagers Theo Beglinger en Harm Rozenga waren tevreden over de prestaties in Amsterdam. Beglinger: “In totaal 24 zwemmers hebben laten zien ook onder druk te kunnen presteren. Dat is knap na een lang seizoen met zware trainingen. Rozenga: “Het was een hele toer om de fysieke fitheid van de zwemmers nog een week vast te houden na het NJJK (met 4 titels) afgelopen week in Dordrecht. Maar het is gelukt. Een teamprestatie van formaat.”

Over Racing Club / The Hague Swimming

Racing Club is een Haagse wedstrijdzwemvereniging (2009), opgezet met het doel zwemmers een inspirerende omgeving te bieden om hun talent optimaal te ontwikkelen. In 2015 is Racing Club een startgemeenschap aangegaan met zwemvereniging DES onder de naam The Hague Swimming. The Hague Swimming wil het topzwemmen in Den Haag professionaliseren en Den Haag als topsportstad op de kaart zetten. The Hague Swimming traint voornamelijk in het Haagse Hofbad in Ypenburg. Zwemmen is de passie van alle betrokkenen bij The Hague Swimming, kwaliteit de standaard en excellentie de uitdaging. Dream. Believe. Achieve. www.racingclub.nl / @racingclubnl

Voor nadere informatie (niet voor publicatie)

Bijgesloten foto’s zijn rechtenvrij te gebruiken door redacties.
Voor meer informatie of interviews:
Bert Tielemans, perswoordvoerder
06 – 573 433 31 /  btielemans@ziggo.nl/ @berttielemansjr
team en coaches the hague swimming peptalk vooraf de competitie
Lars Wouters in het water gegooid

Check Also

swim-den-haag-unicef

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’ Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim …

FrenchSpainGermanEnglish