Home / Persberichten / Racing Club 8e bij Nationale Minioren Clubmeet

Racing Club 8e bij Nationale Minioren Clubmeet

Racing Club 8e bij Nationale Minioren Clubmeet

Den Haag, 11 februari 2013 – Tijdens de Nationale Minioren Clubmeet zondag 10 februari hebben de zwemmers van Racing Club een verdienstelijke 8e plaats veroverd. In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven kwamen de beste 16 Nederlandse zwemploegen met zwemmers tussen 8 en 12 jaar in teamverband tegen elkaar uit. Winnaar werd Hellas Glana uit Sittard voor LZ 1886 uit Leiden en PSV uit Eindhoven. Racing Club had zich gekwalificeerd voor deze nationale wedstrijd door de voorrondes van de kring Haaglanden overtuigend te winnen.

Programmanager Jorick Hendriksen, die sinds het begin van deze maand verantwoordelijk is voor de Racing Club Minioren, was zeer tevreden over de prestaties van zijn 26 pupillen in het Eindhovense water: “Een 8e plek in zo’n sterk deelnemersveld met een relatief onervaren ploeg is geweldig en boven verwachting. In de opleidingsfase richt Racing Club zich vooral op de techniek van de jonge zwemmers. Dat biedt de beste basis voor zwemprestaties op de langere termijn. Dit resultaat, waar de hele ploeg aan heeft bijgedragen, geeft veel vertrouwen voor de toekomst en onze technische aanpak.”

In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion presteerden de 26 minioren van Racing Club over de hele linie uitstekend. Marina van Eijken wist een fraaie 2e plaats te behalen op de 100 meter wisselslag in een tijd van 1.26.69. Sebastiaan Botter werd 3e op de 100 meter wisselslag in 1.23.40 en 4e op de 100 meter vrije slag in 1.13.19. Op de 3 maal 50 meter vlinderslag tikte het trio Laren Schavemaker, Max Visser en Sebastiaan Botter als 3e aan.

Over Racing Club
Racing Club is een Haagse wedstrijdzwemvereniging (2009), opgezet met het doel zwemmers een inspirerende omgeving te bieden om hun talent optimaal te ontwikkelen. Racing Club wil het topzwemmen in Den Haag professionaliseren en Den Haag als topsportstad op de kaart zetten. Racing Club ontving in 2012 het keurmerk Haags Goud en  traint in het Haagse Hofbad in Ypenburg. Zwemmen is de passie van alle betrokkenen bij Racing Club, kwaliteit de standaard, excellentie de uitdaging. Dream. Believe. Achieve.

Voor nadere informatie (niet voor publicatie)
Bijgesloten foto’s van de Minioren Club Meet in Eindhoven mogen met bronvermelding Wai-Man Wan rechtenvrij door redacties gebruikt worden.

Voor nadere informatie en eventuele interviews kunnen redacties contact opnemen met:

Bert Tielemans, perswoordvoerder
06 – 573 433 31 / bert@racingclub.nl / @berttielemansjr

Racing Club minioren clubmeet Eindhoven duikRacing Club minioren clubmeet Eindhoven vlinderslag Racing Club minioren clubmeet Eindhoven groepsfoto

Check Also

swim-den-haag-unicef

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’ Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim …

FrenchSpainGermanEnglish