Home / Persberichten / Racing Club wint in Hofbad en gaat aan kop in zwemcompetitie C-klasse

Racing Club wint in Hofbad en gaat aan kop in zwemcompetitie C-klasse

Racing Club wint in Hofbad en gaat aan kop in zwemcompetitie C-klasse

OFFICIEUS NEDERLANDS RECORD JORGOS SKOTADIS

DEN HAAG, 11 NOVEMBER 2012 – TIJDENS DE TWEEDE RONDE VAN DE E.ON ZWEMCOMPETITIE IN DE C-KLASSE HEEFT DE HAAGSE ZWEMVERENIGING RACING CLUB WEDEROM HAAR VISITEKAARTJE AFGEGEVEN. DE HAAGSE ZWEMMERS BEHAALDEN IN HET HOFBAD 5.169,77 PUNTEN EN ZIJN DAARMEE HARD ONDERWEG OM TE PROMOVEREN NAAR DE LANDELIJKE B-KLASSE. CONCURRENT WS TWENTE STAAT INMIDDELS EEN STRAATLENGTE ACHTER OP DE HAGENAARS. JORGOS SKOTADIS ZWOM MET 2.11.98 OFFICIEUS HET 32 JAAR OUDE NEDERLANDS RECORD ONDER 14 JAAR OP DE 200 METER WISSELSLAG UIT DE BOEKEN.

Bij de senioren was Lieke Verouden met vier overwinningen succesvol op de 200 meter wisselslag (2.17.64), de 50 meter schoolslag (33.92), de 100 meter vlinderslag (1.04.55) en de 200 meter vrije slag (2.02.85). Robert Yallop behaalde bij de mannen senioren een eerste plaats op de 100 meter vlinderslag (1.01.39) en Jorgos Skotadis won behalve de 200 meter wisselslag ook de vrije slag op dezelfde afstand (1.59.01).

Voor Technisch Directeur Lars Wouters telde vooral de teamprestatie van de Racing Club pupillen: “De competitie win of verlies je samen. Van senioren tot de jongste minoren, de gezamenlijk gezwommen tijden bepalen of je succesvol bent. Het collectief van Racing Club heeft vandaag gewonnen. Dubbel zo leuk omdat het in het Hofbad gebeurde met veel toeschouwers op de tribune. Veel zwemmers hebben PR’s gezwommen en het officieuze Nederlands record van Jorgos was een prachtig individueel hoogtepunt. Ons doel blijft om te promoveren naar de B-klasse met Racing Club. We zijn goed op weg, maar mogen niet verslappen in de komende twee competitierondes.”

Over Racing Club:
Racing Club is een Haagse wedstrijdzwemvereniging (2009), opgezet met het doel zwemmers een inspirerende omgeving te bieden om hun talent optimaal te ontwikkelen. Racing Club wil het topzwemmen in Den Haag professionaliseren en Den Haag als topsportstad op de kaart zetten. Racing Club ontving in 2012 het keurmerk Haags Goud en  traint in het Haagse Hofbad in Ypenburg. Zwemmen is de passie van alle betrokkenen bij Racing Club, kwaliteit de standaard, excellentie de uitdaging. Dream. Believe. Achieve. www.racingclub.nl / @racingclub.nl

Voor nadere informatie (niet voor publicatie)
De bijgesloten foto’s van Jorgos Skotadis tijdens de EO.N zwemcompetitie in het Hofbad op 11 november in het Haagse Hofbad zijn met bronvermelding Foto Wai-Man Wan vrij te gebruiken voor redacties. Meer foto’s op aanvraag verkrijgbaar.

Bert Tielemans, perswoordvoerder
06 – 573 433 31 / btielemans@ziggo.nl / @berttielemansjr

Thomas Bos, voorzitter Racing Club
voorzitter@racingclub.nl / @ikthomasbos

Jorgos Skotadis Jorgos Skotadis 2

Check Also

swim-den-haag-unicef

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’ Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim …

FrenchSpainGermanEnglish