Seizoen 2013/2014

Beste zwemmers, ouders,

Wat kunnen we terugkijken op een prachtig seizoen. Ons eerste jaar in het prachtige Hofbad. Binnen alle geledingen van de ploeg zijn we flink gegroeid naar zo’n circa 200 wedstrijdenzwemmers. Daarnaast behoren we bij zowel de junioren (t/m 16 jaar) en de minioren (t/m 12 jaar) bij de 8 beste ploegen van Nederland.

Toch is dit niet hetgene wat Racing Club uniek maakt. De drang naar kwaliteit, het leveren van trainingen op goed niveau voor alle zwemmers is dat wel. Met het invoeren van het nieuwe selectiesysteem hebben we een grote stap gemaakt waardoor we onze sporters de faciliteiten kunnen geven die ze nodig hebben. Deze individuele afwegingen maken ons uniek, en ik weet ook zeker dat we dit gaan terug zien in de resultaten, maar waarschijnlijk nog belangrijker, in het plezier van onze zwemmers, in het zwemmen.

Met grote groei is behoud van kwaliteit altijd een uitdaging, zeker omdat we al onze groepen goed willen bezetten. Daarom zijn we er ontzettend trots op dat we ons op diverse posities hebben kunnen versterken.

Theo Beglinger zal de groep Paars coordineren en beleiden. Daarnaast zal Harm Rozenga (ASPS – Dubai) de nieuwe Program Manager worden van Train2Race.

De andere program managers zijn bekenden, Robert Yallop zal zich opnieuw ontfermen over Train2Train en Jorick Hendriksen zal TrainTechniek voor zijn rekening nemen.

Michel van Dinther is de eindverantwoordelijke voor de Witte groepen waarbij we nog even willen vermelden dat we daar sinds kort een Triatlonafdeling bij hebben!

Steven Schilders zal net als afgelopen seizoen de power en performance trainingen verzorgen.

Daarnaast zullen jullie volgend jaar nog een aantal nieuwe gezichten zien, die zich zullen inzetten bij verschillende groepen. Dit zijn: Tania Jacobs, Bjorn Krosing, Amber Reijm, Daphne Lankhorst en tot slot Lisselotte Mulder.

Nog mooier nieuws is dat er niemand zal vertrekken. Tamara Boeff zal wel een halfjaar afwezig zijn ivm haar afstudeerstage.

Met sportieve groet,

Namens de trainers,

Lars Wouters

Technisch directeur

Check Also

71142177_2616942051701173_4249683991214424064_o

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap! Het was weer een mooie opening van het nieuwe …

FrenchSpainGermanEnglish