Home / Nieuwsbericht Racing Club Den Haag / Sterke 3e ronde Racing Club Nationale Competitie

Sterke 3e ronde Racing Club Nationale Competitie

12 februari – Op zondag stond er voor de zwemmers van Racing Club onder de naam The Hague Swimming alweer de 3e ronde van de Nationale Zwemcompetitie op het programma. Voor de ploeg in de B-competitie zou het mooi zijn op hun eerste plaats te behouden. Voor de Hoofdklasse moest een plek bij de beste 8 worden verdedigd. Met een 7e plek in de hoofdklasse en de voorlopige 1e plek in de B-klasse is het een groot succes geworden!

B-Competitie

De ploeg in de B-competitie wist op sommige afstanden boven zichzelf en de tegenstand uit te stegen en dat leverde de ploeg een mooi totaal resultaat op. Met een score van 5199,96 staat de ploeg in de B-competitie op moment van schrijven nog steeds op de eerste plaats, er moeten nog wat scores binnen komen, maar verwacht wordt dat de eerste plaats behouden blijft! Een voorsprong van 100 seconden op de nummer twee brengt de ploeg alweer een heel stuk dichterbij promotie naar de A-klasse.

Hoofdklasse

Voor de Hoofklasse stonden er vandaag redelijk veel zware nummers op het programma met de 200m vlinderslag en 400m wisselslag. Ondanks dat werden alle afstanden zonder enig commentaar gezwommen en werden de ploeggenoten goed aangemoedigd. Het leverde de ploeg een puntentotaal van 6274,59 op, en bleven ze met de 7e plek binnen de top-8 voor de finaleronde.

Uitslagen

De competitie ranglijsten zijn te vinden via de website van de KNZB

Over Racing Club /  The Hague Swimming

Racing Club is een Haagse wedstrijdzwemvereniging (2009). Opgezet met het doel zwemmers een inspirerende omgeving te bieden om hun talent optimaal te ontwikkelen. In 2015 is Racing Club een startgemeenschap aangegaan met zwemvereniging DES onder de naam The Hague Swimming. The Hague Swimming wil het topzwemmen in Den Haag professionaliseren en Den Haag als topsportstad op de kaart zetten. The Hague Swimming traint voornamelijk in het Haagse Hofbad in Ypenburg. Zwemmen is de passie van alle betrokkenen bij The Hague Swimming, kwaliteit de standaard en excellentie de uitdaging. Dream. Believe. Achieve. Sinds dit seizoen zwemt ook Utrecht Swimming in een gezamenlijke ploeg onder de vlag van The Hague Swimming.
www.racingclub.nl / @racingclubnl

 Competitie 3e ronde

Check Also

71142177_2616942051701173_4249683991214424064_o

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap! Het was weer een mooie opening van het nieuwe …

FrenchSpainGermanEnglish