Home / Nieuwsbericht Racing Club Den Haag / Meest succesvolle competitie ronde voor The Hague Swimming

Meest succesvolle competitie ronde voor The Hague Swimming

13 november 2016 – Dit weekend heeft The Hague Swimming de beste competitie ronde ooit gezwommen. In de Hoofdklasse werd in Vlissingen hard gezwommen dit zorgde ervoor dat het eerste team steeg van plek 7 naar plek 6. In de tweede ronde werd 6184,45 punten behaald. Het tweede team ging van plek 3 naar de eerste plek in de B-Klasse. Het tweede team behaalde een bizar punten aantal van 4994,05.

Technisch directeur Lars Wouters was aanwezig in het Hofbad en sprak direct erna al van een sterke ronde. Waarbij hij met trots verteld over een “compleet” team. Dat betekent dat op elke afstand The Hague Swimming meer dan twee zwemmers kan laten starten in hun eigen leeftijds categorie.

Voorafgaand deze ronde was Lars Wouters zeer voorzichtig met zijn woorden, gezien The Hague Swimming vorige jaar een mindere tweede ronde zwom. De verwachtingen zijn overtroffen, wat het resultaat extra mooi maakt.

Ook programma manager Harm Rozenga keek met trots terug op de competitie. In Vlissingen werd goed gezwommen. Dat betekent dat er focus was en geen diskwalificaties. Zodra de spanning en de druk toeneemt, zie je meestal het aantal diskwalificaties stijgen, vandaag niet. Je ziet dat onze zwemmers zich niet gek laten maken. Ondanks dat vorige week de Nationale Kampioenschappen in Hoofddorp, waren konden de senioren/jeugd zwemmers hun niveau vasthouden.

Tijdens de B-competitie in het Hofbad is er gefilmd, het resultaat is hieronder te bekijken
(tip: zet het geluid lekker hard).

Over Racing Club / DES / The Hague Swimming

Racing Club is een Haagse wedstrijdzwemvereniging (2009), opgezet met het doel zwemmers een inspirerende omgeving te bieden om hun talent optimaal te ontwikkelen. In 2015 is Racing Club een startgemeenschap aangegaan met zwemvereniging DES onder de naam The Hague Swimming. The Hague Swimming wil het topzwemmen in Den Haag professionaliseren en Den Haag als topsportstad op de kaart zetten. The Hague Swimming traint voornamelijk in het Haagse Hofbad in Ypenburg. Zwemmen is de passie van alle betrokkenen bij The Hague Swimming, kwaliteit de standaard en excellentie de uitdaging. Dream. Believe. Achieve. Sinds dit seizoen zwemt ook Utrecht Swimming in een gezamenlijke ploeg onder de vlag van The Hague Swimming. www.racingclub.nl / @racingclubnl

Check Also

71142177_2616942051701173_4249683991214424064_o

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap! Het was weer een mooie opening van het nieuwe …

FrenchSpainGermanEnglish