Home / Persberichten / PERSBERICHT: The Hague Swimming schrijft geschiedenis
competitie ronde 4 groepsfoto 3

PERSBERICHT: The Hague Swimming schrijft geschiedenis

Zoetermeer – Tijdens de laatste competitie ronde heeft The Hague Swimming geschiedenis geschreven. In de afgelopen 20 jaar is het niet voorgekomen dat een tweede team kampioen wordt in de B-Klasse.

In de vierde en laatste ronde zwom The Hague Swimming de Hoofdklasse in Roosendaal en het tweede team in de B-Klasse in Zoetermeer. Aan het einde van de wedstrijd in Zoetermeer kwamen, zeer attent, de eerste felicitaties van WVZ Zoetermeer door middel van een bloemetje.

B-Klasse schrijft geschiedenis

Zo ver bekend is het niet eerder voorgekomen dat een tweede team kampioen werd in de B-Klasse. Daarmee schrijft The Hague Swimming geschiedenis. In de afgelopen twintig jaar is het pas één club gelukt om een tweede team in de A-Klasse te krijgen. De eerste 5 verenigingen in de B-Klasse promoveren naar de op één na hoogste competitie klasse: De A-Klasse. In de laatste ronde zwom The Hague swimming naar een puntenaantal van 5069,22 daarmee werd een totaal van 20855,53 behaald. De zwemmers kregen na afloop rozen met dank aan Fleurettes Creations & Decoration.

Hoofdklasse

In de hoogste competie van het zwemmen werd door The Hague Swimming goede zaken gedaan. De Club uit Den Haag zwom een zeer sterke ronde naar een puntenaantal van 5752,06. Daarmee werden de Hagenaars 6e in het totaal klassement. De beste 8 verenigingen in de hoogste competitie plaatsen zich voor de finale ronde. Daarin wordt bepaald wie er kampioen wordt van Nederland. De finale ronde vindt plaats op zaterdag 24 juni in Amsterdam.

Over Racing Club / DES / The Hague Swimming

Racing Club is een Haagse wedstrijdzwemvereniging (2009). Opgezet met het doel zwemmers een inspirerende omgeving te bieden om hun talent optimaal te ontwikkelen. In 2015 is Racing Club een startgemeenschap aangegaan met zwemvereniging DES onder de naam The Hague Swimming. The Hague Swimming wil het topzwemmen in Den Haag professionaliseren en Den Haag als topsportstad op de kaart zetten. The Hague Swimming traint voornamelijk in het Haagse Hofbad in Ypenburg. Zwemmen is de passie van alle betrokkenen bij The Hague Swimming, kwaliteit de standaard en excellentie de uitdaging. Dream. Believe. Achieve. Sinds dit seizoen zwemt ook Utrecht Swimming in een gezamenlijke ploeg onder de vlag van The Hague Swimming.
www.racingclub.nl / @racingclubnl

Voor nadere informatie (niet voor publicatie)

Bijgesloten foto is rechtenvrij te gebruiken door redacties met naamsvermelding Mike Masselink.

Bloemetje WVZ na de competitie competitie ronde 4 groep competitie ronde 4 toespraak

Check Also

swim-den-haag-unicef

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’ Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim …

FrenchSpainGermanEnglish