Home / Persberichten / PERSBERICHT: The Hague Swimming wint de Nationale Arena Clubmeet

PERSBERICHT: The Hague Swimming wint de Nationale Arena Clubmeet

Amsterdam 13 mei 2017 – The Hague Swimming heeft tijdens de Nationale Arena Clubmeet gewonnen met een punten totaal van 199 punten. Via de Regionale Clubmeet kwalificeerde The Hague Swimming zich voor het eindtoernooi dat plaats vond in Amsterdam. De beste clubs van Nederland strijden in teamverband tegen elkaar in de leeftijdscategorie tot 12 jaar.

Het hele toernooi lagen verschillende zwemclubs dicht bij elkaar. Waaronder ZPC Amersfoort, Aqua-Novio’94 en Van Vliet-Barracuda. Uiteindelijk werd de winst van The Hague Swimming in de laatste 3 programma’s bepaald.

8 jaar

Technisch directeur Lars Wouters; “Sinds de oprichting van Racing Club wilde wij deze titel hebben. In onze ogen is een goed minioren team (Leeftijd tot 12 jaar), de eerste schakel naar een topsportvereniging”.  Wouters keek 8 jaar uit naar behalen van deze titel. “Wij werken sinds de oprichting van de club erg hard aan talentontwikkeling. Deze teamprestatie voelt als een kroon op ons werk”.

Programma manager Harm Rozenga was vol lof over het team; “Dit is een echte teamprestatie. Tijdens de Regionale Clubmeet hebben al onze zwemmers geholpen met kwalificeren voor de Nationale Clubmeet. Tijdens de Nationale Clubmeet is het de truc om zo min mogelijk gedisqualificeerd te worden. Disqualificaties zijn sneller aan de orde omdat de zwemmers nog jong en onervaren zijn. Onze zwemmers hebben naar dit toernooi keihard gewerkt om dit te voorkomen en daarnaast zorgde een ervaren begeleidingsstaf ervoor dat er rust binnen de ploeg bleef”.

Over Racing Club / DES / The Hague Swimming

Racing Club is een Haagse wedstrijdzwemvereniging (2009). Opgezet met het doel zwemmers een inspirerende omgeving te bieden om hun talent optimaal te ontwikkelen. In 2015 is Racing Club een startgemeenschap aangegaan met zwemvereniging DES onder de naam The Hague Swimming. The Hague Swimming wil het topzwemmen in Den Haag professionaliseren en Den Haag als topsportstad op de kaart zetten. The Hague Swimming traint voornamelijk in het Haagse Hofbad in Ypenburg. Zwemmen is de passie van alle betrokkenen bij The Hague Swimming, kwaliteit de standaard en excellentie de uitdaging. Dream. Believe. Achieve. Sinds dit seizoen zwemt ook Utrecht Swimming in een gezamenlijke ploeg onder de vlag van The Hague Swimming.
www.racingclub.nl / @racingclubnl

Voor nadere informatie (niet voor publicatie)

Bijgesloten foto’s zijn rechtenvrij te gebruiken door redacties.

Nationale Arena Clubmeet 2017 team

Nationale Arena Clubmeet 2017 staf

Nationale Arena Clubmeet 2017 beker

Check Also

swim-den-haag-unicef

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’ Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim …

FrenchSpainGermanEnglish