Home / ZwemAcademie / Utrecht Swimming start zwemacademie

Utrecht Swimming start zwemacademie

Utrecht Swimming start met de ZwemAcademie. De ZwemAcademie biedt beginnende wedstrijdzwemmers de gelegenheid op zijn of haar niveau de zwemsport te beoefenen, waarbij plezier, een gezonde lichamelijke en geestelijke ontwikkeling en de ambitie om het beste uit jezelf te halen, centraal staan.

ZwemAcademie

Na het behalen van het B- of C-diploma en/of zwemvaardigheid biedt Utrecht Swimming kinderen de gelegenheid kennis te maken met het wedstrijdzwemmen bij de Utrecht Swimming Zwemacademie. Hier leren ze alle technische basiselementen van de vier zwemslagen (vrije slag, rug, vlinder en school). Voor elk van deze slagen kun je een slagdiploma behalen. Daarnaast leren zij andere facetten van het wedstrijdzwemmen, zoals de startduik en het keerpunt. De nadruk ligt inderdaad niet op de prestatie, maar om het plezier en het leren van de techniek. Nadat de vier slagdiploma’s behaald zijn, kan een zwemmer doorstromen naar ons (top)zwemtraject; dan gaat het wedstrijdzemmen pas echt beginnen.

Kijk voor meer informatie op: Utrecht Swimming

Wedstrijdzwemmen

Als uw kind al begonnen is met wedstrijdzwemmen en zich graag bij Utrecht Swimming verder wil ontwikkelen, vindt eerst een selectie plaats. Op grond van haar of zijn zwemkwaliteiten wordt uw kind dan in de juiste wedstrijdgroep geplaatst. De trainingen worden gegeven in het KNZB zwembad te Zeist, aanmelden kan via www.racingclub.nl/aanmelden

FrenchSpainGermanEnglish