Home / Nieuwsbericht Racing Club Den Haag / Verslag Kick-off weekend

Verslag Kick-off weekend

Met een super kick-off weekend zijn we het nieuwe seizoen gestart. Met het maximale aantal van 35 zwemmers en een volwaardig team van trainers en begeleiders hebben we in Noorden/Nieuwkoop een mooi weekend beleefd. We overnachtten in de Berghut van Kampeerhoeve Koole, waar we de beschikking hadden over 8 slaapkamers, 2 gemeenschapsruimten, 1 terras, 1 grote keuken, 1 weiland, 2 koeien, 6 paarden, 12 kippen en een intense mestlucht in onze achtertuin. Voor de trainingen fietsten we naar het 25 meter zwembad De Wel in Nieuwkoop. Naast één zwemtraining per dag was het thema van dit weekend ‘teambuilding’ en ‘elkaar leren kennen.’ Dit weekend stond ook in het teken van ‘fun’, dus op de eerste avond werden de zwemmers al verrast met een nachtelijke spooktocht, waar flink werd gegild en gelachen. De zwemmers moesten op elkaar vertrouwen en samenwerken om deze spooktocht tot een goed einde te brengen. Jong en ‘oud’ hielpen elkaar.

Na een rustig ontbijt op zaterdagmorgen, fietsten we naar Boerderij Verhaar in Nieuwkoop. Twee uur lang werden we bezig gehouden in het weiland en in en rond de sloten op de boerderij. Dat betekende dus nat en vies worden door allerlei spelletjes te doen, waaronder een stormbaan, touwbrug, buikschuifbaan en een modderbad. Voor het competitie-element werden we in kleinere groepen ingedeeld. Uiteindelijk waren alle sportieve deelnemers winnaars. Ook de trainers lieten zich van hun beste kant zien en deden heel sportief mee. Hier werd weer eens duidelijk hoe goed iedereen al met elkaar samenwerkt. Iedereen werd geholpen en aangemoedigd door zijn eigen teammaatjes. Van een douche en daarna een picknick in de Melkput knapten we weer aardig op.

De middagtraining werd op de boerderij door een BBQ opgevolgd. Er werd al druk vlees gebraden toen we aankwamen. Er werd flink aangevallen op het eten, het stokbrood, de komkommer en de salade. Na het corvee, werd de eetzaal omgetoverd tot een discotheek. DJ Sander kwam binnen met muziekapparatuur, boxen, lichten, etc. en om 21.30 uur kon het feest beginnen. De zwemmers hadden zich opgefrist, aangekleed, opgemaakt, oorbellen in gedaan en de party ging van start. Na een geweldige opvoering van Jorick en Robert over de perfecte high-five werd er tot na 23.00 uur gedanst, gezongen en gesnoept. Uiteindelijk lag iedereen rond middernacht in bed.

De volgende morgen werd iedereen vrolijk wakker voor de training van 8 uur. Daarna moest er opgeruimd worden en bleken we een perfect team in huis te hebben; er werd massaal geholpen met koffers inpakken, bedden afhalen, schoonmaken, stofzuigen, zelfs de trap werd met stoffer en blik afgedaan! Daarna liep de boerderij vol met ouders en nog meer zwemmers en kon Thomas het seizoen om 13.00 uur meteen welkomstwoord officieel openen. De zaal was afgeladen toen Thomas met trots kon vertellen dat de organisatie Den Haag Topsport aan Racing Club het keurmerk Haags Goud heeft toegekend. Met dit keurmerk kent Haags Goud Racing Club de status van topsportvereniging toe.  Racing Club is verreweg de jongste verenigingen met dit keurmerk en schaart zich in een rijtje met o.a. ADO Den Haag, Hellas en HGC. We komen nu ook in aanmerking voor extra ondersteuning op bijvoorbeeld sporttechnisch, medisch en facilitair gebied.

Daarna hadden wij het genoegen te mogen luisteren naar de presentatie van Steven Schilders van Athletic Development. Hij heeft in combinatie met de trainers een programma voor de landtraining opgezet. Hij heeft zich verdiept in het zwemmen en gaat een mooi traject voor ons uitzetten.

Daarna werden de programma’s voor TrainTechniek (Speedo), Train-2-Train en Train-2-Race door Lars en Robert gepresenteerd. Duidelijk werd hoe hard er gewerkt is om alle programma’s op tijd af te krijgen, hoe hard is nagedacht over de invulling van wedstrijden, over de indeling, over trainingstechnieken en nog veel meer. We mogen weer trots zijn op de enorme inspanningen van de trainers.

Rond 15.00 uur was er nog gelegenheid tot het individueel stellen van vragen en om 15.30 uur konden we de deuren van de boerderij sluiten en terugkijken op een bijzonder geslaagd weekend, waar vriendschappen zijn gesmeed, zwemmers elkaar beter hebben leren kennen, en waar een goede basis is gelegd voor een fantastisch seizoen!!


Thomas bedankt de trainers, Sheila, Sandra en Diane hartelijk voor dit geweldig georganiseerde weekend.

Check Also

71142177_2616942051701173_4249683991214424064_o

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap! Het was weer een mooie opening van het nieuwe …

FrenchSpainGermanEnglish