Home / Nieuwsbericht Racing Club Den Haag / Joris en Chris als VIP naar de Swim Meet

Joris en Chris als VIP naar de Swim Meet

En dan krijg je een mail. Van harte gefeliciteerd je hebt mee gedaan met een prijsvraag van de KNZB en je hebt een meet een greet met Sharon van Rouwendaal gewonnen. Je mag naar de Amsterdam Swim Meet komen om de finales te zien en aansluitend je vraag aan Sharon te stellen.

Swim Meet

Dan blijkt dat je vriend van de zwemclub ook gewonnen heeft! Dus vrijdag 16 december op weg naar de Amsterdam Swim Meet. In het Sloterparkbad worden we ontvangen door Ellen van de KNZB. We mogen plaats nemen op de tribune in het zwembad zodat er het goed kunnen zien. Hier komen we Robin van Aggele en Querijn Hensen van The Hague Swimming tegen. We wensen Querijn succes voor zijn finale op de 50 meter vlinderslag. Dan worden we gevraagd de bakken bij de start te dragen. Zo zien we alle zwemmers van dichtbij!

De Nederlandse zwemmers die hebben gezwommen op het WK in Windsor (Canada) werden gehuldigd en we gaan met hun op de foto. Na de wedstrijd kwam Sharon en konden we met haar en Swimba op de foto.

Meet and Great

Hierna was het tijd om onze vraag aan haar te stellen. Chris: Ben je wel eens tijdens het open water zwemmen aangevallen door een vis of een kwal of een ander beest? Sharon: de beesten zijn meestal te bang om in de buurt te komen. Ze heeft in Australië tussen allemaal kwallen gezwommen en dat vond ze niet fijn. Daar zwom ze samen met Ferry Weertman. Ze houdt er ook niet van om in haar eentje in te zwemmen zelfs niet op vakantie.

Joris: hoe ervaar je het verschil tussen een wedstrijd in het open water of in het zwembad? Sharon: in het zwembad gaat het echt op tijd en zijn ze heel erg van de planning en loopt het op tijd. Open water is buiten en kleed je je om in een tent. Soms start je ook veel later dan op de planning stond. Open water zwemmers kennen elkaar allemaal. Het zijn twee verschillende sporten. Zij vindt beide erg leuk en kan niet kiezen.

Op de foto

We kregen nog een foto met handtekening van haar en konden nog wat foto’s met haar maken. Al met al een geslaagde middag.

 Swim Meet - Meet en great sharon  Meet en great Chris en Joris - Swim Meet

Meet en great chris en sharon van Rouwendaal - Swim Meet

Check Also

71142177_2616942051701173_4249683991214424064_o

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap

Top resultaat op Nederlands Estafette Kampioenschap! Het was weer een mooie opening van het nieuwe …

FrenchSpainGermanEnglish