Home / Persberichten / Wereldrecord in Haagse Hofbad

Wereldrecord in Haagse Hofbad

Wereldrecord in Haagse Hofbad

Den Haag, 22 februari 2014 – Marlou van der Kulk (20) heeft vandaag tijdens de 1e editie van The Hague Gold Grand Prix een wereldrecord voor zwemmers met een handicap op de 400 meter wisselslag verbroken. De zwemster met een verstandelijke handicap (klasse S 14) uit Huizen klokte in het Haagse Hofbad een tijd van 5.26.68. Daarmee is het eerste officiële wereldrecord in het 50 meter Hofbad een feit. Marlou van der Kulk komt uit voor de Kernploeg Gehandicaptensport van de KNZB en behaalde tijdens de Paralympische Spelen in Londen (2012) een bronzen medaille op het onderdeel 100 meter rugslag.

The Hague Gold Grand Prix 
De Haagse zwemvereniging Racing Club organiseert van 21 t/m 23 februari in het Hofbad The Hague Gold Grand Prix. Aan de start van de 1e editie verschijnen 170 zwemmers, waaronder 19 zwemmers met een handicap, in 600 races.

Uitleg classificatie
Zwemmers met een lichamelijke handicap worden ingedeeld in klassen S1 tot en met S10. Hoe lager de klasse, hoe zwaarder de handicap; S1 is de groep met de zwaarste handicap, S10 de groep met de lichtste handicap. De klasse S14 is voor sporters met een verstandelijke beperking.

Over Racing Club
Racing Club is een Haagse wedstrijdzwemvereniging (2009), opgezet met het doel zwemmers een inspirerende omgeving te bieden om hun talent optimaal te ontwikkelen. Racing Club wil het topzwemmen in Den Haag professionaliseren en Den Haag als topsportstad op de kaart zetten. Racing Club ontving in 2012 het keurmerk Haags Goud en  traint in het Haagse Hofbad in Ypenburg. Zwemmen is de passie van alle betrokkenen bij Racing Club, kwaliteit de standaard, excellentie de uitdaging. Dream. Believe. Achieve. www.racingclub.nl / @racingclubnl

Voor nadere informatie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie, achtergrondgesprekken of interviews:
Bert Tielemans, perswoordvoerder
06 – 573 433 31 / bert@racingclub.nl / @berttielemansjr

Check Also

swim-den-haag-unicef

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’ Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim …

FrenchSpainGermanEnglish