Home / Persberichten / Zes keer goud voor Racing Club bij NJK korte baan

Zes keer goud voor Racing Club bij NJK korte baan

Zes keer goud voor Racing Club bij NJK korte baan

Den Haag, 4 februari 2013 – De zwemmers van het Haagse Racing Club grossierden in medailles en goede prestaties tijdens de dit weekend gezwommen Nederlandse Junioren Kampioenschappen korte baan. In het Amsterdamse Sloterparkbad werden veertien medailles behaald, waaronder zes gouden. De 14 jarige Jorgos Skotadis won zes medailles individueel waaronder drie keer goud (200 en 400 meter vrij en 200 meter vlinder). Succes was er ook voor Max Reinders die Nederlands kampioen werd op de 200 meter wisselslag en de 200 meter schoolslag. Reinders won daarnaast nog zilver op de 100 meter schoolslag. Jonne Schaafsma won zowel goud op de 100 meter schoolslag als zilver op de 200 meter schoolslag. De 18 zwemmers van Racing Club die zich voor het NJK hadden gekwalificeerd zwommen samen 32 persoonlijke records.

Lars Wouters, Technisch Directeur van de Haagse zwemploeg: “Racing Club ontwikkelt zich in korte tijd enorm in de breedte. De ploeg bestond dit jaar uit 18 zwemmers en was nog nooit zo groot en sterk. De zwemmers stimuleren elkaar en dat komt de individuele prestaties ten goede. Jorgos was in grootste vorm. Onlangs zwom hij twee Nederlandse records uit de boeken, nu pakte hij behalve veel medailles ook het kampioenschaprecord op de 400 meter vrije slag met 4.03.66. Mooie prestaties die alle zwemmers van de steeds grotere zwemploeg van Racing Club zullen inspireren.”

Uitslagen
Goud
Jorgos Skotadis: 200 meter vrij, 400 meter vrij, 200 meter vlinder
Max Reinders: 200 meter wissel, 200 meter schoolslag
Jonne Schaafsma: 100 meter schoolslag

Zilver
Max Reinders: 100 meter schoolslag
Jonne Schaafsma: 200 meter schoolslag
Jorgos Skotadis: 200 meter rugslag, 200 en 400 meter wisselslag
Estafette (Timos Skotadis, Krijn de Kievit, Jonne Schaafsma en Jorgos Skotadis): 4 x 200 meter vrije slag

Brons:
Max Reinders: 400 meter vrije slag.
Timos Skotadis: 400 meter vrije slag.

Over Racing Club
Racing Club is een Haagse wedstrijdzwemvereniging (2009), opgezet met het doel zwemmers een inspirerende omgeving te bieden om hun talent optimaal te ontwikkelen. Racing Club wil het topzwemmen in Den Haag professionaliseren en Den Haag als topsportstad op de kaart zetten. Racing Club ontving in 2012 het keurmerk Haags Goud en  traint in het Haagse Hofbad in Ypenburg. Zwemmen is de passie van alle betrokkenen bij Racing Club, kwaliteit de standaard, excellentie de uitdaging. Dream. Believe. Achieve.

Voor nadere informatie (niet voor publicatie)
Voor nadere informatie en eventuele interviews kunnen redacties contact opnemen met:

Bert Tielemans, perswoordvoerder
06 – 573 433 31 / bert@racingclub.nl / @berttielemansjr

Check Also

swim-den-haag-unicef

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’ Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim …

FrenchSpainGermanEnglish