Home / Persberichten / DHC: Zwemtalent Eva Geilenkirchen genomineerd voor Haags sporttalent 2016

DHC: Zwemtalent Eva Geilenkirchen genomineerd voor Haags sporttalent 2016

De pas 13-jarigerige zwemster Eva Geilenkirchen is de grote onbekende die kans maakt op de titel ‘Haags Sporttalent 2016’. De drievoudig Nederlands Kampioene is geboren in Hong Kong, woont en traint in Zwitserland maar komt als ze in Nederland is uit voor The Hague Swimming.

De nominatie voor Haags Sporttalent 2016 werd met gejuich ontvangen in het Zwitserse Zürich waar Eva Geilenkirchen woont. “De nominatie was voor mij een grote verrassing,” zegt ze. “Ik ben er heel erg trots op. Het voelt zo goed als je ziet dat al de uren trainingsarbeid worden gewaardeerd.”

Eva Geilenkirchen behaalde het afgelopen jaar maar liefst tien medailles tijdens het Nederlands Jeugd en Junioren Kampioenschap. Met haar titels in Dordrecht op de 100 en 200 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag, in juni vorig jaar, maakte ze indruk. Behalve drie titels won ze ook vier zilveren medailles en driemaal een bronzen plak. Plakken die Geilenkirchen op verschillende nummers en afstanden won. “Op dit moment probeer ik zoveel mogelijk races op verschillende nummers te zwemmen. De 100 vrij heeft mijn voorkeur omdat het snel en kort is. Ik hou van sprinten. Ook de 200 wissel vind ik leuk. Door de afwisseling op dat nummer kan ik vier keer 50 meter sprinten met verschillende slagen.”

Wereldburger

Eva is een wereldburger. Nederlands paspoort, geboren in Hong Kong en al weer enkele jaren wonend in het Zwitserse Zürich. “In 2003 ben ik geboren in Hong Kong omdat mijn vader daar werkte. Na een wisseling van werk ben ik op 4-jarige leeftijd naar Zwitserland verhuisd. Eerst woonde we in Oberägeri, een mooi Zwitsers dorpje aan een meer. Nu woon ik vanwege school en de mogelijkheden om te zwemmen in Zürich.”

Via weekkrant Den Haag Centraal, Deze is te koop bij verschillende winkels in de regio Haaglanden:

Lees verder in weekkrant Den Haag Centraal (DHC).

Den Haag Centraal Eva

Check Also

swim-den-haag-unicef

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’ Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim …

FrenchSpainGermanEnglish